Διαχρονικό ή Μοντέρνο Παλτό; Ανακάλυψε 7 Μοναδικές Προτάσεις!


Όσο η θερμοκρασία χαμηλώνει τόσο “νομιμοποιείται” η επιθυμία σου για την απόκτηση ενός νέου παλτό!  Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση όμως, τσέκαρε στην ντουλάπα σου αυτά που ήδη έχεις, δες τι είναι αυτό ακριβώς που σου λείπει και μετά ξεκίνα την αναζήτησή σου οργανωμένα. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τις 7 επικρατέστερες τάσεις για φέτος και η επιλογή είναι αποκλειστικά δική σου. Φροντίσαμε να έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα σε κάνουν να τα φοράς για πολλά, πολλά χρόνια χωρίς να τα βαρεθείς ούτε στιγμή. Άλλωστε αυτή είναι και η γοητεία των παλτό, να μπορείς να τα φοράς ξανά και ξανά! Όταν λοιπόν, δεις ένα παλτό που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι μπορείς να περάσεις (σχεδόν) το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του τότε σημαίνει ότι βρήκες το τέλειο παλτό για εσένα.

#1. To μονόχρωμο

Όταν λέμε μονόχρωμο εννοούμε τις 4 βασικές αποχρώσεις που πηγαίνουν με όλα και δεν θα σε δυσκολέψουν ούτε στο παραμικρό όταν θα επιλέγεις να το φορέσεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν: μαύρο, camel, γκρι και λευκό. Αυτές είναι οι προτάσεις που δε φεύγουν ποτέ από το προσκήνιο και μπορούν να συνδυαστούν πάρα πολύ εύκολα με τα πάντα. Ακόμη και οι περιπτώσεις που σου φαίνονται πιο απαιτητικές, όπως το λευκό, κάθε άλλο παρά δύσκολο να το υιοθετήσεις στο καθημερινό στιλ σου είναι. Είναι να μην κάνεις την αρχή. 


Ted Baker

Ugg

Moutaki

#2. Το δερμάτινο (ή από δερματίνη)

Φέτος κάνει δυναμική επανεμφάνιση καθώς κυκλοφορεί ήδη αρκετά ανάμεσά μας χωρίς να θυμίζει σε τίποτα εμφανίσεις τύπου Matrix. Ίσα, ίσα, ένα δερμάτινο παλτό σε κλασική απόχρωση, μαύρη ή καφέ δηλαδή, και μήκος που φλερτάρει με τη γάμπα, μακρύ δηλαδή, σε διαχρονική, μίνιμαλ γραμμή μπορεί να σου χαρίσει δυνατές στιλιστικές συγκινήσεις. Μια δοκιμή στον καθρέφτη θα σε πείσει. Μπορείς να υιοθετήσεις το σχετικό look τόσο σε εμφανίσεις γραφείου με ένα τζιν και λεπτά πουλόβερ από πάνω αλλά και για να κάνεις τις βόλτες σου το ΣΚ με φούτερ και sneakers.


Fullah Sugah

Jack & Jones

Moutaki

#3. Το oversized

Η τάση αυτή είναι ιδανική για τα πιο κρύες ημέρες όταν το layering επιβάλλεται για να αντέξεις τις χαμηλές θερμοκρασίες και να μην τουρτουρίζεις. Ένα oversized παλτό, σε άνετη γραμμή και μακρύ μήκος, θα μπορέσεις να το φορέσεις από μέσα - με στιλ και χωρίς να φαίνεται ότι πνίγεται η σιλουέτα σου μέσα στο παλτό - με χοντρά πουλόβερ και ζιβάγκο, ζακέτες ακόμη και σακάκι. Κάτω από ένα τέτοιο παλτό, που έχει σχεδιαστεί με αυτές τις προδιαγραφές - άνετη φόρμα δηλαδή και πιο χαλαρά μανίκια - και δεν είναι απλώς 2 νούμερα μεγαλύτερο, το ένα ρούχο πάνω από το άλλο βρίσκει την τέλεια εφαρμογή κι εσύ δείχνεις chic και όχι με “look κρεμμύδι”!


Desigual

Teddy Houndstooth

Superdry

#4. Το καρό

Αν αισθάνεσαι ότι τα παλτό που έχεις είναι κάπως μονότονα και αναζητάς αυτό το κάτι που θα χαρίσει ενδιαφέρον στις εμφανίσεις σου μην ψάχνεις άλλο. Ένα καρό παλτό θα σου χαρίσει αυτό ακριβώς που ονειρεύεσαι. Κομψό, διαχρονικό και πασπαρτού μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με μονόχρωμα σύνολα καθώς και casual συνδυασμούς με τζιν παντελόνι. Τώρα αν έχεις διάθεση να τολμήσεις κάτι διαφορετικό και πιο παιχνιδιάρικο οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη διαφορά. Σκέψου λοιπόν, να προσθέσεις μικρές πινελιές από λεοπάρ ή φλοράλ μοτίβα. Ένας τέτοιος συνδυασμός θα βοηθήσει το look σου πραγματικά να μεταμορφωθεί.


Vero Moda

Moutaki

Desigual

#5. Σε έντονο χρώμα

Ξεκινάω και λέω: γαλάζιο, dusty pink, βιολετί, φούξια, πράσινο γρασιδί, κίτρινο ίσως να σου ακούγονται λίγο υπερβολικά όμως πίστεψέ με δεν είναι καθόλου. Μόλις αποκτήσεις το πρώτο παλτό σε έντονο χρώμα - με βασική προϋπόθεση βέβαια ότι είναι σε απλή και λιτή γραμμή - δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα μπορείς να το συνδυάσεις και πόσο πολύ θα αναβαθμίσεις τις καθημερινές σου εμφανίσεις. Είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να εξελίξεις το στιλ σου και να το κάνεις να δείχνει εξαιρετικά updated, φρέσκο κι ενδιαφέρον. Προσοχή: είναι σχεδόν βασική προϋπόθεση ότι, τόσο τα ρούχα που θα επιλέξεις να το συνδυάσεις όσο και τα αξεσουάρ με τα οποία θα το πλαισιώσεις, θα πρέπει να κινούνται σε πιο ήπιες αποχρώσεις.


Desigual

Only

Only

#6. Τύπου ρόμπα

Όταν λέμε ένα παλτό σε γραμμή τύπου ρόμπα δεν εννοώ τίποτα περισσότερο αυτά που έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους τη cosy διάθεση, τον χαλαρό τρόπο δεσίματος με ζώνη στη μέση και την αίσθηση θαλπωρής που σου προσφέρουν όταν τα φοράς. Παλτό σαν αγκαλιά δηλαδή με πιο απαλές και χουχουλιάρικες υφές και χρώματα που τα βλέπεις και σου ζεσταίνουν το “μέσα σου” όπως καφέ, σοκολατί, μπορντώ, σκούρο πορτοκαλί, camel, γκρί -ελεφαντί, απαλό ροζ. Μια τέτοια επιλογή πέρα από ζέστη τις κρύες μέρες θα σου χαρίσει κι ένα πολύ ενδιαφέρον και φινετσάτο ύφος στις εμφανίσεις σου είτε είναι πρωινές, είτε βραδινές.


Splendid

Vero Moda

Biston

#7. Το φουσκωτό, το μάξι

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι και φουσκωτό παλτό και μακρύ; Κι όμως η απάντηση είναι ΝΑΙ! Τα puffer ή αλλιώς duvet coats, επιβάλλεται να είναι μακριά για να εξυπηρετήσουν το βασικό σκοπό τους που είναι σε ζεσταίνουν μέχρι… το κόκκαλο τις βροχερές και κρύες μέρες. Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς έχουν γίνουν πολύ πιο θηλυκά και χάρη στα ντελικάτα καπιτονέ τους σχέδια δε μοιάζουν καθόλου υπερβολικά. Αντιθέτως τα λες απολαυστικά ζεστά και κομψά με το δικό τους τρόπο. Άλλωστε τα περισσότερα από αυτά κυκλοφορούν με ζώνη στη μέση που σπάει τον όγκο σωστά και διαγράφει όμορφα τη γυναικεία σιλουέτα.


Superdry

Body Action

Guess

Who we are

Founded in 2005, Skroutz S.A. is the digital brand behind scrooge.co.uk, offering a wide range of user-oriented solutions across a variety of innovative platforms.

The company is committed to modern software development actively creating top notch E-commerce solutions and high performance web pages. Skroutz is our popular product & price comparison engine, capitalizing on our long term expertise and know-how in the E-commerce industry. Developed from ground up by us, it uses cutting edge technology to make product comparison dead simple.

Author

Δημοσιογράφος, enterpreneur & πιστή στο minimal chic. Διαβάζω, ταξιδεύω, δημιουργώ και επιστρέφω πάντα στα 2 σκυλάκια μου. Η μόδα είναι το νέο wellness! Let's dress up & be well!