Back to… the gym!


Επιστροφή στην πόλη, επιστροφή στο γυμναστήριο και τις αθλητικές δραστηριότητες. Ποια είναι όμως, τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια που θα σε συνοδεύσουν σε αυτές; Ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό για να επιλέξεις τα σωστά για εσένα sneakers αναλόγως την ένταση της άσκησης αλλά και το budget που θέλεις να διαθέσεις! 

Στην αποστολή αυτή έχουμε σύμμαχο την τεχνολογία και τεχνογνωσία των κορυφαίων αθλητικών εταιρειών που έχουν σχεδιάσει εξειδικευμένα παπούτσια για κάθε δραστηριότητα. Έτσι η αποστολή μας γίνεται εξαιρετικά εύκολη και οι επιλογές που προκύπτουν είναι πολλές και πολύ ωραίες. Πάμε να ξεκινήσουμε;

Extra bonus: τελειώνοντας αυτό το άρθρο θα βρεις κι έναν mini οδηγό για το πως να διατηρήσεις τα αθλητικά σου σε άριστη κατάσταση. Ειδικά τα λευκά! ;)


Pilates / Yoga

Ξεκινάμε από τα πολύ εύκολα. Εδώ μπορείς να φορέσεις οποιοδήποτε αθλητικό παπούτσι ταιριάζει με το κολάν ή τη διάθεση σου καθώς yoga και pilates κάνεις ξυπόλητη ή με τα ειδικά καλτσάκια. Μια πρακτική λύση αποτελούν επίσης τα σανδάλια τύπου birkenstock, το χειμώνα με χοντρή κάλτσα ή τη γούνινη εκδοχή τους, και το καλοκαίρι την απλή εκδοχή τους ώστε να φοράς τα ειδικά καλτσάκια λίγο πριν ξεκινήσεις το μάθημα!

Τρέξιμο

Για να επιλέξεις το κατάλληλο παπούτσι τρεξίματος θα πρέπει να απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα όπως: θα είναι για τζόκινγκ ή για γρήγορο τρέξιμο; Θα τρέχεις πολλά ή λίγα χιλιόμετρα; Το τρέξιμο σε ποιες συνθήκες θα γίνεται και πού; Σε διάδρομο γυμναστικής, στην άσφαλτο ή σε ταρτάν; Μόλις απαντήσεις στα παραπάνω θα προκύψει και η σωστή επιλογή. Σε γενικές γραμμές αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι το παπούτσι να είναι ειδικά σχεδιασμένο για τρέξιμο, να είναι ελαφρύ, άνετο, στο σωστό νούμερο και να απορροφά τους κραδασμούς. 

Τρέξιμο στο βουνό

Αν αποφασίσεις να πάρεις τα βουνά και να αρχίσεις το τρέξιμο εκεί θα χρειαστείς αθλητικά παπούτσια trail running. Θυμίζουν ένα τσακ περισσότερο παπούτσια ορειβασίας/πεζοπορίας και τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι το ελαφρύ βάρος, η αδιάβροχη επένδυσή τους, η δυνατή πρόσφυση και το ότι μπορούν να σε ακολουθήσουν ακόμη και στα πιο λασπωμένα και δύσβατα μονοπάτια χωρίς να σε προδώσουν! Δώσε μεγάλη σημασία στο σωστό νούμερο, πάντα προς τα πάνω, ποτέ στενά και μην ξεχάσεις να πάρεις και ειδικές κάλτσες για να έχεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό!

Aεροβική / Crossfit


Για τις παραπάνω δραστηριότητες δεν υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο. Σίγουρα όμως θα πρέπει να είναι ελαφρύ για να εξοικονομείς ενέργεια κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, να έχει ποιοτικό αφρό στη σόλα ώστε να απορροφά τους κραδασμούς και να είναι εξαιρετικά τα υλικά του ώστε να αντέχουν στην “ταλαιπωρία” που θα τα υποβάλλεις και στον ιδρώτα που θα προκύψει. Ενδεχομένως μια επιλογή σε ζωηρή απόχρωση να αυξήσει και τα επίπεδα της ενέργειας που θα έχεις κάθε φορά που θα γυμνάζεσαι! 

Χαλαρό περπάτημα

Η συνήθεια που έγινε λατρεία το μόνο που ζητάει από εμάς είναι ένα ζευγάρι ελαφριά και άνετα αθλητικά παπούτσια με ευρύχωρο το μπροστινό μέρος ώστε να μπορεί να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το βάρος σε όλο το πέλμα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά ο περίπατος θα είναι πολύ ευχάριστος και ξεκούραστος. Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι απεριόριστες και σε πολλά και διαφορετικά budget ώστε να καταφέρεις να φτιάξεις μια μικρή “γκαρνταρόμπα” με sneakers για το περπάτημα στην πόλη ή τη φύση.

Τένις

Σε αρχάριο ή πιο προχωρημένο level το τένις απαιτεί να έχεις το κατάλληλο αθλητικό υπόδημα. Οπότε η αναζήτησή σου θα πρέπει να ξεκάθαρη: αθλητικά παπούτσια για τένις. Ένα άθλημα που στηρίζεται στην ταχύτητα, την καλή στήριξη και τις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης θέλει σίγουρα να εξασφαλίσεις το τέλειο νούμερο για εσένα, ένα μαλακό πέλμα, και την άριστη εφαρμογή. Μη σε φοβίζουν όμως οι παραπάνω περιορισμοί τα παπούτσια του τένις έχουν αποδείξει ότι και στιλ έχουν και οι επιλογές που σου προσφέρουν είναι απεριόριστες.

Σημαντική σημείωση: επειδή υπάρχουν τριών ειδών γήπεδα τένις - με φυσικό ή συνθετικό χόρτο, χωμάτινα και τα σκληρά γήπεδα - θα πρέπει να επιλέξεις και την κατάλληλη εξωτερική σόλα στα αθλητικά σου παπούτσια. Είναι κάτι που θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου για να μειώσεις στο ελάχιστο τις πιθανότητες τραυματισμού και να απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις σου στα τερέν.

Tips για να συντηρείς τα παπούτσια σου σαν καινούρια

Τώρα που εξασφαλίσαμε ότι θα είναι εξίσου εντυπωσιακές οι εμφανίσεις σου όταν αθλείσαι με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας συγκεντρώσαμε μερικά tips για να διατηρήσεις τα αθλητικά σου σε άριστη κατάσταση! Του κουτιού δηλαδή! 

1. Καθάρισε τους λεκέδες βουτώντας ένα λευκό, καθοριστικό πανάκι σε ξύδι ή cif (απέφυγε την χλωρίνη γιατί συνήθως κιτρινίζει τα αθλητικά) και τρίψε πολύ απαλά το σημείο που έχει τον λεκέ. 

2. Μην πλένεις τα αθλητικά στο πλυντήριο. Όσο “τρυφερό” κι αν υπόσχεται να είναι το πρόγραμμα πλυσίματος δύσκολα θα αποφύγεις τις παραφωνίες. Το καθάρισμα στο χέρι είναι το καλύτερο. Μια παλιά οδοντόβουρτσα, λίγο ζεστό νερό και σαπούνι είναι ο ιδανικός τρόπος. 

3. Αν δεις ότι μετά καθάρισμα τα αθλητικά σου έχουν μια σχετική υγρασία γέμισε τα με χαρτί κουζίνας. Θα τα βοηθήσουν να στεγνώσουν πολύ γρηγορότερα. 

4. Μην πλένεις τα κορδόνια τους στο πλυντήριο. Κάνε το στο χέρι με ζεστό νερό και σαπούνι και άφησέ τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. 

5. Τέλος, αποθήκευσε τα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Αν μπορείς και στο κουτί τους, ακόμη καλύτερα. Απόφυγε σίγουρα, την έκθεση τους στον ήλιο και την υγρασία. 

Και ένα δώρο για κάθε fan του αθλητισμού, της αθλητικής υπόδησης και όλων των sneakers.  Δημιουργήσαμε ειδικά για εσένα τον απόλυτο προορισμό για sneaker lovers και ταυτόχρονα συγκεντρώσαμε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστείς για να φροντίζεις τις αγορές σου και να κρατάς τα sneakers σου σαν καινούργια.

Who we are

Founded in 2005, Skroutz S.A. is the digital brand behind scrooge.co.uk, offering a wide range of user-oriented solutions across a variety of innovative platforms.

The company is committed to modern software development actively creating top notch E-commerce solutions and high performance web pages. Skroutz is our popular product & price comparison engine, capitalizing on our long term expertise and know-how in the E-commerce industry. Developed from ground up by us, it uses cutting edge technology to make product comparison dead simple.

Author

Δημοσιογράφος, enterpreneur & πιστή στο minimal chic. Διαβάζω, ταξιδεύω, δημιουργώ και επιστρέφω πάντα στα 2 σκυλάκια μου. Η μόδα είναι το νέο wellness! Let's dress up & be well!