Βυζαντίου γεύσεις, Кухнята на империята

Βυζαντίου γεύσεις, Кухнята на империятаКод: 7089250

Векове наред, гастрономическото богатство на Византийската империя беше известно на Изток и Запад, но много малко информация изглежда е оцеляла до днес. В тази книга, известният историк и експерт по...

Вижте пълното описание

Векове наред, гастрономическото богатство на Византийската империя беше известно на Изток и Запад, но много малко информация изглежда е оцеляла до днес. В тази книга, известният историк и експерт по историята на храната, Андрю Далби, за първи път представя по изключително подробен и забавен начин кухнята на Източната Римска империя, от любимите ястия на...

Вижте пълното описание
  • Автор: Andrew Dalby
  • Издател: Patakis
  • Μορφή: Мека корица
  • Έτος έκδοσης: 2015
  • Αριθμός σελίδων: 335
  • Κωδικός ISBN-13: 9789601644196
  • Διαστάσεις: 21×14
10,05
Доставкавт, 24 сеп. - чет, 26 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Доклад за продукта

Andrew Dalby

от 9,94 €

Описание

Векове наред, гастрономическото богатство на Византийската империя беше известно на Изток и Запад, но много малко информация изглежда е оцеляла до днес. В тази книга, известният историк и експерт по историята на храната, Андрю Далби, за първи път представя по изключително подробен и забавен начин кухнята на Източната Римска империя, от любимите ястия на императорите и чиновниците до храната на обикновените хора.

Като съчетава подправките на римляните с вкусовете на морето и семплата храна на гръцкия свят, кухнята на византийците беше от изключително високо качество и в голяма степен образува основата на днешната гръцка и турска кухня. Като възкресява тази изгубена кухня, буквално, с точност и живост, Далби ни отвежда на пътешествие из местата и ароматите на Константинопол, неговите пазари, разказва ни истории за пътешественици и изрисува пълен образ на гастрономичните обичаи на империята и техните връзки със здравето, сезоните, любовта и медицината.

Спецификации

Вид
Хранене - диета
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Кухнята на империята
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
335
Година на издаване
2015
Димензии
21x14 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.