Κλέφτες και αρματολοί, Историческо и социално формиране на Гърция през годините на турското владичество
Книги за история

Κλέφτες και αρματολοί, Историческо и социално формиране на Гърция през годините на турското владичествоКод: 6442388

Не можете да се потопите в предреволюционната история на нашата земя, без да стоите сред клептите и арматолите. С течение на времето те придобиват своя собствена характеристика, издигат се от...

Вижте пълното описание

Не можете да се потопите в предреволюционната история на нашата земя, без да стоите сред клептите и арматолите. С течение на времето те придобиват своя собствена характеристика, издигат се от останалото население и през своите действия оказват влияние върху цялото общество на своето време. Те устояват през годините на османско владичество и играят решаваща...

Вижте пълното описание
  • Автор: Περικλής Δ. Ροδάκης
  • Издател: Gordios
  • Μορφή: Мека корица
  • Έτος έκδοσης: 2015
  • Αριθμός σελίδων: 404
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606826535
  • Διαστάσεις: 21×14
17,04
Доставкачет, 26 сеп. - пон, 30 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Доклад за продукта

Περικλής Δ. Ροδάκης

от 17,04 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 17,04 €

Описание

Не можете да се потопите в предреволюционната история на нашата земя, без да стоите сред клептите и арматолите. С течение на времето те придобиват своя собствена характеристика, издигат се от останалото население и през своите действия оказват влияние върху цялото общество на своето време. Те устояват през годините на османско владичество и играят решаваща роля в общественото развитие на нашата земя. Арматолите, в действителност, стават социална институция в истинския смисъл на термина.

И клептите, и арматолите са продукт на историческите условия на нашата земя. В дълбочина клептите и арматолите имат малко общи черти; техните различия са толкова големи, че се класифицират в различни лагери.

Социално арматолите принадлежат към същата класа като кочабаши. Те принадлежат към феодалната класа на нетурското население. Клептите, от друга страна, въпреки че групата им е затворен свят, са социално свързани с бедната селска местност, от която произхождат.

Спецификации

Вид
Османска Гърция
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Историческо и социално формиране на Гърция през годините на турското владичество
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
404
Година на издаване
2015
Димензии
21x14 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.