Η ιστορία του ελληνικού στρατού (1833-1949), Том II
Книги за икономика

Η ιστορία του ελληνικού στρατού (1833-1949), Том IIКод: 5938033

Настоящата работа е резултат от обширния изследователски труд на автора в първични и вторични източници. Текстът основно разглежда въпроса за създаването, функционирането и най-важното, действията на...

Вижте пълното описание

Настоящата работа е резултат от обширния изследователски труд на автора в първични и вторични източници. Текстът основно разглежда въпроса за създаването, функционирането и най-важното, действията на Въоръжените сили, от периода на Крал Ото до края на въоръжения конфликт между Националната армия и Демократичната армия на Гърция. В два тома тя обхваща цялата...

Вижте пълното описание
Продуктът не е наличен в Skroutz Последно актуализирано: преди около 1 месец

Описание

Настоящата работа е резултат от обширния изследователски труд на автора в първични и вторични източници. Текстът основно разглежда въпроса за създаването, функционирането и най-важното, действията на Въоръжените сили, от периода на Крал Ото до края на въоръжения конфликт между Националната армия и Демократичната армия на Гърция. В два тома тя обхваща цялата история на съвременната гръцка държава и нейното постепенно разширяване чрез освобождаването на територии, населени от гръцко население. Кратко казано, тя разглежда хронологично Гръко-турската война от 1897 г., Балканските войни, Първата световна война, Кампанията в Мала Азия, Втората световна война и последващите събития до 1949 г. Работата не е сухо представяне на военните събития, тъй като авторът не пренебрегва развитията във вътрешната политическа арена, особено тези, които директно или косвено са свързани с Въоръжените сили. Освен това има връзка между събитията и развитията в международната среда, които имаха решаващо влияние върху гръцката история.

Голям акцент се поставя върху "трудни" периоди за съвременния хеленизъм (като "националното разделение" и Кампанията в Мала Азия), докато е положен опит да се тълкуват определени точки от гръцката история, като правата на защита над Гърция, претендирани от трите Големи сили на Антантата до 1920 г., причините за изборното поражение на либералите през ноември на същата година и други.

Книгата се състои от две части: първата се отнася до историческия контекст, който е подчертан чрез множество публикувани източници; втората се състои от определени характерни случаи от действията на първите осем дивизии на гръцката армия (I, II, III, IV, V, VI, VII и VIII), както са представени в военните архиви. Представянето на събитията се извършва със сдържаност, без прекомерности или лиризъм. Поради това се избягва употребата на прилагателни възможно най-много. Освен това има научна документация чрез 4 900 или повече цитата. Накрая, работата е обогатена с десетки карти от Дирекцията по военна история, както и с множество (предимно непубликувани) снимки.

Спецификации

Вид
Администрация - управление
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Том II
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
866
Година на издаване
2014
Димензии
28x15 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Последно разгледани