Маратонки

Jordan Air Jordan 1 Retro High OG Мъжки Ботуши White / Black / Light Smoke Grey / Varsity RedКод: 46844807

Вдъхновен от оригиналния модел, представен за първи път през 1985 година, тази версия на легендарните Air Jordan 1 се отличава с изчистения, класически вид, който характеризира серията, комбиниран с...

Вижте пълното описание

Вдъхновен от оригиналния модел, представен за първи път през 1985 година, тази версия на легендарните Air Jordan 1 се отличава с изчистения, класически вид, който характеризира серията, комбиниран с модерен стил. Той е проектиран за ежедневна употреба и винаги е в мода.

Вижте пълното описание
-10€ за тази покупка
Изтичане: 26/09/2024

270,00 €

260,00€
Бърза доставкавторник, 24 Septemberако го поръчате до 5следобед понеделник
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Променихте ли мнението си? Това е всичко наред!

Можете да върнете поръчката си безплатно, лесно и бързо.

Научете повече

Доклад за продукта

от 270,00 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 270,00 €

Описание

Вдъхновен от оригиналния модел, представен за първи път през 1985 година, тази версия на легендарните Air Jordan 1 се отличава с изчистения, класически вид, който характеризира серията, комбиниран с модерен стил. Той е проектиран за ежедневна употреба и винаги е в мода.

Ежедневен комфорт

Времетоустойчивата дебела гумена подметка се съчетава с меката подплата на стелката и интегрираното въздушно възглавниче на Nike за комфорт през целия ден. Гумената подметка осигурява здраво сцепление на различни повърхности.

Детайли:

  • Интегрирана въздушна възглавничка за лекота и комфорт
  • Изработена от истинска кожа за здравина и премиум външен вид
  • Гумена подметка за по-добро сцепление на различни повърхности

Джордан 1 Ретро

Обувката, която започна всичко

Въздушният Джордан 1 е безспорно най-важната обувка в историята на обувките. Тя не само беше първата обувка за Майкъл Джордан от Найк, но също така беше и началото на иновациите за самата Найк. Въздушният Джордан 1 беше проектиран като баскетболна обувка за новобранеца Майкъл Джордан и той започна лудата и огромната тенденция на ретро моделите, които живеем днес, където нови цветове и колаборации изглежда се пускат всеки седмица.

Историята зад дизайна

Въздушният Джордан 1 беше проектиран от Питър Мур, който се сети за идеята да "преодолее цветовата бариера в обувките". В ранните 80-те години ярки цветове съществуваха в платнени обувки или обувки за бягане. Когато ставаше въпрос за баскетболни обувки, цветът почти винаги беше бял.

Логото "Крила"

Докато повечето компоненти на обувката бяха взети от други дизайни на Nike, като Air Force 1, Nike Dunk, Air Ship и Nike Vandal, единственото нещо, което беше напълно ексклузивно за серията Air Jordan 1, беше логото, което Мур нарисува за Майкъл. Логото "Wings", както го познаваме днес, изобразява баскетболна топка с крила, перфектното представяне за Майкъл "Air" Джордан и неговите нови сигнатурни обувки. Air Jordan 1 беше единствената модел на Air Jordan, който включваше и Nike Swoosh, и логото на Jordan Wings. Иконичното лого Jumpman ще се появи за първи път през 1988 година с модела Air Jordan 3.

"Забранени"

"Забранени"

Те бяха първоначално пуснати през 1985 година в цвят Bred (черно+червено=bred) и бързо станаха известни като "Banned". Виждаш, всеки път, когато Джордан стъпваше на корта с черно, червено и бели обувки, той беше глобен с 5,000 долара за нарушаване на правилата за униформата на НБА, глоба, която Найк беше щастлив да плати всеки път, за да увеличи хайпа около Air Jordan 1.

Реклама и търговски успех

"На 15-ти октомври, Nike създаде революционна баскетболна обувка", казва разказвачът. "На 18-ти октомври, NBA я забрани. Късмет, че NBA не може да ви забрани да ги носите. Air Jordans. От Nike."

Това беше всичко. Обувките се превърнаха в сензация, въпреки високата им цена от 65 долара, според стандартите на това време. Оттогава историята на самата Nike се промени, Джордан беше обявен за новак на годината в NBA и продължи да има голяма кариера, която всички ние знаем, Jordans станаха колекционерски (някои издания излизаха в събота, за да повечето хора не работят и децата да не пропускат училище) и промениха статута на маратонките както на корта, така и извън него. Останалото е история...

Производител

Jordan

Спецификации

Номер на продукта
555088-126
Мъжки
Мъжки
Цвят
Бял
Тип
Ботуши
Популярна серия
Air Jordan 1 Retro
Завързване
Дантели
Материал
Кожа

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Изображения от потребители

Открийте модата в Skroutz

Вижте другите тоалети на потребителите и покажете ни своя

Бъдете първият, който
качва снимка

Ревюта

  1. 2
  2. 4 звезди
    0
  3. 3 звезди
    0
  4. 2 звезди
    0
  5. 1 звезда
    0
Прегледайте този продукт
  • Kimchi
    5
    {positives} от 3 члена намериха това ревю за полезно
    Това ревю е за цвят: Бежов

    Аj1-те изобщо не струват редовната цена, но сега, когато започват да се задържат на склад, цената им също намалява.

    Този конкретен модел е направен от висококачествена вачета кожа според Nike, въпреки че вероятно са я покрили с друг материал, според това, което прочетох. Черната част не е кожа, а твърда туил тъкан, която я прави устойчива на смачкване и вероятно дава на обувката по-дълъг живот, тъй като изглежда по-устойчива. Струва си да отбележа, че може да се усеща малко по-тясно поради по-дебелата туил тъкан, която прави обувката по-гъста.

    Относно комфорта, е така-си. Aj1-те не са известни с комфорта си в сравнение с af1, New Balance, Asics, Saucony и др. Бих ги препоръчал на разпродажба, въпреки че има по-достъпни варианти в подобен стил.

    Преведено от Гръцки ·
    • Качество на изработката
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • Това ревю е за цвят: Черно

    • Комфорт
    • Качество на изработката
    • Съотношение цена-качество
    • Издръжливост
    • Не удрят крака
    • Отговарят ли на очаквания размер?