Νεοελληνική Γλώσσα Και Λογοτεχνία Γ' Λυκείου, Ръководство за успех
Учебни материали

Νεοελληνική Γλώσσα Και Λογοτεχνία Γ' Λυκείου, Ръководство за успехКод: 42153038

Основни характеристики:

  • Техники за съкращаване на речта
  • Грешки, които да се избягват
  • Типове текстове
Вижте пълното описание
  • Издател: CHatzithoma
  • Μορφή: Мека корица
  • Έτος έκδοσης: 2023
  • Αριθμός σελίδων: 408
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606900952
  • Διαστάσεις: 17×24
15,27
Доставкапон, 23 сеп. - ср, 25 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Доклад за продукта

от 15,26 €

Описание

Книгата "Наръчник за успех" е образователно предложение от издателство Хадзитомас, тясно свързано с модела, чрез който учениците възприемат знанието и се опитват да го приложат.

В Част А

В Част А на книгата, в 1-ва секция (ТЕМА А), която се отнася до Обобщеното представяне на текст, се преподава стъпка по стъпка механизмът за съставяне на обобщен текст, който е смислово завършен и структурно и езиково издържан, и са изброени често срещаните грешки на учениците.

Във втората секция

Във втората секция (ТЕМА Б) цялата теория на урока по език е представена под формата на разбираеми таблици, обхващащи теми, свързани с доказателствеността на текста, начина, по който мислите на изпращача са организирани и структурирани според неговото намерение и комуникативната ситуация, както и теми, свързани с функцията на лексико-граматичните избори, представени по пълен и методичен начин. 

Едновременно с това се прави опит за представяне на явленията по свързан начин. Ученикът има възможност да приложи всичко това в 15-те критерия, които следват таблиците с теорията, обогатени с въпроси, свързани с предходната Теоретична част.

В третото звено

В третата секция (ТЕМА C) ученикът има възможност да наблюдава съставянето на интерпретативен коментар чрез ефективното използване на множество текстови индикатори и да види прилагането на грешките, които трябва да се избягват.

В четвъртото звено

В 4-ти модул (ТЕМА D) на учениците се предоставя подробен метод за съставяне на речево производство, с акцент върху два ключови елемента. От една страна, спазване на морфологичните характеристики на всяка комуникационна рамка, а от друга страна, ефективно използване на точки от текста.

В Част Б

Във втората част на книгата са избрани 20 критерия по различни теми от Банката с теми,
така че ученикът да може да се запознае с множество тематични единици. Критериите са обогатени с Допълнителни въпроси, с оригинални въпроси, насочени към семантично задълбочаване и практика във функцията на текстови модели и лексико-граматични избори.

Критерии за отговори

Отговорите на критериите са формулирани ясно и подробно, така че ученикът да разбере как да организира отговора на всеки тип въпрос и да може да отговаря на подобни запитвания. Накратко, отговорите представляват важен и надежден учебен инструмент.

Спецификации

Вид
Книги за помощ при преподаване
Учебно заведение
Общо образование
Учебен клас
Трети клас
Урок
Съвременна гръцка литература
Електронна търговия - Δοκίμια
Ръководство за успех
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
408
Година на издаване
2023
Димензии
17x24 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.