Gigabyte GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Eagle OC Видеокарта
Графични карти

Gigabyte GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Eagle OC ВидеокартаКод: 33504913

Основни характеристики:

  • Памет 8GB GDDR6, 128бита
  • PCI Express x16 4.0
  • Максимална резолюция 7680x4320 пиксела
  • Дължина на картата 213 мм
  • 2x DisplayPort 1.4a, 2x HDMI 2.1
  • Минимално захранване: 450 W
Вижте пълното описание
350,02
Доставкаср, 02 окт. - пет, 04 окт.
+2,90 €

Избран магазин

Наличност 2 броя

Доклад за продукта

от 350,02 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 350,02 €

  2. 400,97 €

Описание

Gigabyte GeForce RTX 3050 8GB GDDR6 Eagle OC е насочена към потребители, които търсят достъпно гейминг решение за своя компютър.

Картата използва архитектурата Ampere на NVIDIA и разполага с 2560 CUDA ядра и 8GB GDDR6 памет.

Тя има максимална резолюция от 7680 х 4320 и поддържа технологии като Ray Tracing и DLSS. Също така разполага със системата за охлаждане Windforce 2X на Gigabyte, която предлага добра охлаждаща производителност и ниски нива на шум.

Архитектура Ampere

GeForce RTX 3050 е базирана на напредна архитектура "Ampere" на NVIDIA и разполага с 2 560 CUDA ядра, 80 Tensor ядра и 20 RT ядра, заедно с 8GB GDDR6 памет (128-битов интерфейс за памет).

Графичната карта е идеална за безкрайни часове забавление и забавление. Играйте последните игри с резолюция 1440p с висококачествена графика и удобно изпълнявайте приложения за създаване на съдържание.

Рейтрейсинг

Технологията за проследяване на лъчите симулира начина, по който светлината се държи в реалния свят, за да създаде най-реалистичната и поглъщаща графика за геймърите и създателите. Серията GeForce RTX 30 разполага с RT ядра от второ поколение за максимална производителност.

Ексклузивните RT (проследяване на лъчите) ядра от второ поколение предлагат двойно по-добра производителност на реалното проследяване на лъчите в реално време и използват изкуствен интелект като DLSS 2.0, за да подобрят още повече гейминг изживяването.

Nvidia DLSS 2.0 - Нвидия DLSS 2.0

DLSS 2.0 работи на видеокарти Nvidia RTX и използва нов модел на изкуствен интелект и машинно обучение, за да подобри резолюцията на игрите. Според Nvidia, новият модел на изкуствения интелект в DLSS 2.0 е два пъти по-бърз от този в предишната версия.

Nvidia Broadcast

Приложението NVIDIA Broadcast превръща всяка стая в домашно студио, като повишава качеството на вашите стриймове в реално време, гласовите чатове и видео обаждания с помощта на мощни ефекти на изкуствен интелект, като премахване на шума и звука на стаята, виртуален фон и много други.

Nvidia Ansel - Нвидиа Ансел

Nvidia Ansel е мощна програма, която ви позволява да заснемате професионални снимки от вашите игри.

Сега можете да споделите най-бляскавите си игрови преживявания с висока резолюция, 360-градусови снимки, както и HDR.

Nvidia Reflex - Нвидиа Рефлекс

Nvidia Reflex предлага най-голямото конкурентно предимство. Най-ниска латентност. Най-добър отговор. Поддържа се от серията GeForce RTX 30 и мониторите за игри Nvidia G-SYNC.

По-бързо придобивайте цели, реагирайте по-бързо и повишете точността на целта си чрез революционен набор от технологии за измерване и оптимизиране на латентността на системата за конкурентни игри.

Готови за игра драйвери

Драйверите GeForce Game Ready предлагат най-доброто възможно изживяване за вашите любими игри. Те са подробно настроени в сътрудничество с разработчиците и подложени на обширни тестове върху хиляди конфигурации на хардуер за максимална производителност и надеждност.

Nvidia Studio - Нвидия Студио

Творчество с изкуствен интелект

Вдигнете вашите творчески проекти на следващото ниво с Nvidia Studio. С новата специализирана хардуерна серия RTX 30, отключете безпрецедентна производителност в 3D рендериране, видео редактиране и графичен дизайн. Насладете се на богато RTX ускорение в най-добрите творчески приложения, световноизвестни Nvidia Studio драйвери, проектирани да осигурят максимална стабилност, и набор от ексклузивни инструменти, които използват мощта на RTX за творчески работни процеси с поддръжка на AI.

Nvidia Кодиране

Крадете шоуто с невероятна графика и плавен стрийминг с високо качество, без забавяне. Графичните карти GeForce RTX разполагат с напреднали възможности за стрийминг благодарение на кодера на NVIDIA (NVENC), създаден да осигури изумителна производителност и качество на изображението. Освен това, ексклузивните оптимизации във вашите любими приложения за стрийминг ви позволяват да бъдете във форма винаги.

Nvidia Omniverse

Свържете световете на вашето творчество с безкрайни възможности

Нвидия Омниверс е център за свързване на съществуващите 3D работни процеси, като заменя линейните конвейери с реално време за сътрудничество, позволявайки ви да създавате по начин, който никога досега не сте преживявали и със скорости, които никога не сте изпитвали.

GeForce Experience - GeForce Изживяване

Записвайте и споделяйте видеоклипове, снимки и живи предавания с вашите приятели. Поддържайте драйверите си актуални и оптимизирайте настройките на играта си. GeForce Experience ви позволява да правите всичко това. Това е необходимият спътник за вашия графичен карт GeForce.

Nvidia G-SYNC - Нвидиа G-SYNC

Тази технология синхронизира честотата на опресняване на екрана на компютъра с честотата на кадрите в играта, което премахва раздиранията, прекъсванията и другите проблеми, свързани с несинхронизираната графична производителност.

За да използвате G-Sync, се изисква съвместим монитор, който поддържа тази технология.

Разширяема лента

Resizable BAR на Nvidia е напредналата функция на PCI Express, която позволява на процесора да достъпва целия контролен фрейм на графичния процесор едновременно, подобрявайки производителността в много игри.

Система за охлаждане Windforce 2X

Системата за охлаждане Windforce 2X разполага с 2x90мм вентилатори с уникални лопатки, тръбите за отвеждане на топлина докосват директно GPU-то, сменящо се въртене и активен 3D вентилатор, които заедно осигуряват високоефективно отделяне на топлина.

Алтернативно въртене

Алтернативната ротация може да намали смущенията от съседните вентилатори и да увеличи налягането на въздуха.

Гладък въздушен поток

Gigabyte насочва съседните вентилатори в обратна посока, така че посоката на въздушния поток между двата вентилатора е една и съща, намалявайки турбулентността и подобрявайки налягането на въздушния поток.

Активен вентилатор 3D

Активният 3D вентилатор осигурява полу-пасивно охлаждане, а вентилаторите остават неактивни, когато ГПУ-то е в режим на ниско натоварване или при ниска консумация на енергия при игри.

Уникален вентилатор с перки

Въздухът се разпръсква от триъгълната ръба на вентилатора и гладко се направлява през извитите тримерни ивици по повърхността на вентилатора.

Графенов наномазивител

Графеновата смазка може да удължи живота на вентилатора с лагери с 2.1 пъти, близо до живота на двойния лагер, и е по-тиха.

Охлаждане на екрана

Разширеният дизайн на охладителя позволява преминаването на въздух, осигурявайки по-добро отделяне на топлина.

Защита на гръбнака

Задната плоча не само осигурява естетична форма, но и засилва структурата на графичната карта, за да осигури пълна защита.

Екстремна издръжливост и прекъсване на работната честота

Графичната карта използва най-добрия дизайн на захранващата фаза, който позволява MOSFET-ите да работят при по-ниски температури, както и дизайн, който предпазва от прегряване и балансира товара за всеки MOSFET, както и сертифицирани дросели и Ultra Durable кондензатори, за да осигури изключителна производителност и по-дълъг живот на системата.

Потребителски приятелски дизайн на графичната карта

Напълно автоматизираният производствен процес гарантира високото качество на платките и отстранява остри издадения от запои, които се наблюдават на повърхностите на обикновените платки. Този потребителски приятелски дизайн предотвратява нараняване на ръцете или случайно повреждане на компонентите по време на монтажа.

Aorus Engine - Aorus Двигател

Иновативният интуитивен интерфейс ви позволява да настройвате скоростта на часовника, напрежението, производителността на вентилатора и целта за мощност в реално време в зависимост от вашите игрови нужди.

Производител

Gigabyte

Спецификации

Номер на продукта
GV-N3050EAGLE OC-8GD

Вентилатори

Manufacturer of Graphics Cards
Nvidia
Модел на чипсета
GeForce RTX 3050
Интерфейс
PCI Express x16 4.0
Максимална резолюция
7680x4320 пиксели
Спецификации
OverClocked, Въздушно охлаждане
Тип
Среден обхват

Всичко в едно компютър

Капацитет на паметта
8 ГБ
Графична памет
GDDR6
Скорост на паметта
14000 MHz
Шина за памет
128 бит

Свързаност

HDMI
2
DisplayPort
2
Двойна връзка DVI
Не

Графични карти

Минимална мощност на захранването
450 W
Захранващи конектори
8-pin

Размери

Дължина
213 мм
Височина
120 мм
Дебелина
41 мм

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

  • marios_salis
    4
    {positives} от 7 члена намериха това ревю за полезно

    Оценката ми е, че карта е доста средна за много игри, които съм пробвал с високи настройки. Резултатите са доста добри, но единственото лошо е, че се загрява много

    Преведено от Гръцки ·
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • ljoannou2001
    5
    {positives} от 12 члена намериха това ревю за полезно

    Потвърдена покупка

    Тя вече е харчила парите си за мен. Тя лесно се справя с игри до 2K резолюция на Високи настройки, без да бъде скъпа. Но това също зависи от компютъра, който сте сглобили

    Преведено от Гръцки ·
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • Gan216
    5
    {positives} от 10 члена намериха това ревю за полезно

    Имам картата тук от около 6 месеца и е безупречна за своята цена. Обнових я от GTX 1050 Ti и съм много доволен от нейната производителност. Използва се заедно с Ryzen 7 3700x и 32gb corsair vengeance рам памет на 3200 Mhz

    Преведено от Гръцки ·
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • Vasilis_Tsoutsikas
    4
    {positives} от 20 члена намериха това ревю за полезно

    Потвърдена покупка

    Отлична карта. Не слушайте лошите отзиви. Тук в Гърция си струва, защото няма 3060 и нагоре на нормална цена, всичките са 500+ тук. Тази карта върви всичко без проблем, струва си. (редакция за 2024: Вече не си струва.)

    Преведено от Гръцки ·
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    • Производителност
    • Безшумни ли са клавишите?
    • Размер
    • Температура
    • Съотношение цена-качество
    • Съотношение цена-качество
    • Съотношение цена-качество

Подобни продукти

Gigabyte GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Eagle OC ВидеокартаGigabyte GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Eagle OC ВидеокартаGigabyte GeForce RTX 3050 6ГБ GDDR6 Windforce OC ВидеокартаGigabyte GeForce RTX 3050 6ГБ GDDR6 Windforce OC ВидеокартаAsus GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Dual V2 OC ВидеокартаAsus GeForce RTX 3050 8ГБ GDDR6 Dual V2 OC ВидеокартаGigabyte GeForce RTX 3060 rev. 2.0 12ГБ GDDR6 Гейминг OC ВидеокартаGigabyte GeForce RTX 3060 rev. 2.0 12ГБ GDDR6 Гейминг OC ВидеокартаMSI GeForce RTX 3050 6ГБ GDDR6 Ventus 2X OC ВидеокартаMSI GeForce RTX 3050 6ГБ GDDR6 Ventus 2X OC Видеокарта
от 350,02 €от 185,76 €от 222,72 €от 302,71 €от 184,19 €
ПроизводителGigabyteGigabyteAsusGigabyteMSI
Наличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез Skroutz
Модел на чипсетаGeForce RTX 3050GeForce RTX 3050GeForce RTX 3050GeForce RTX 3060GeForce RTX 3050
Още спецификации