Ножове

Samura Shadow Нож Готвач от Неръждаема стомана 16.6см SH-0083 1брКод: 32725950

Основни характеристики:

  • Готварски нож
  • Материал: Неръждаема стомана
  • Дължина на острието: 16.6 см
  • Обща дължина: 29 см
  • Тегло: 114 гр
Вижте пълното описание
-15% за тази покупка
Изтичане: 13/10/2024

50,00 €

42,50€

от Samura Greece

Бърза доставкаУтре, 01 Octoberако го поръчате в следващите 30 минути
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Наличност 4 броя

Доклад за продукта

от 50,00 €

Описание

Готварски нож

Малкият готварски нож е изключително удобен нож, както за рязане, така и за кълцане (например на кубчета) на вашата храна. Идеален за рязане на месо или риба и за фино нарязване на вашите зеленчуци.

Материал на острието

Острието е изработено от AUS-8 стомана със средно съдържание на въглерод и високо съдържание на хром. Тя предлага отличен баланс на свойства между твърдост, острота на острието и устойчивост на корозия. Този баланс осигурява дълготрайна издръжливост и я прави предпочитан метален сплав за много ентусиасти на качествени ножове. Освен това, тя разполага с незалепващо покритие, което предотвратява залепването на храна, като същевременно прави почистването много лесно. 

Нейната твърдост е 59 HRC (нож с твърдост над 56 HRC се счита за добър).

Дръжка

Дръжката е изработена от ABS пластмаса, която е лека, осигурявайки ви комфорт по време на употреба. Освен това се отличава с висока здравина и издръжливост, както и с лесни за почистване свойства.  

Дъска за рязане

Препоръчително е да правите разрези върху дървени или пластмасови повърхности за рязане. Стъклените, каменните и мраморните повърхности за рязане са неподходящи, тъй като могат да причинят трайни повреди на остриетата на ножовете.

Почистване

Измийте ножа с топла вода преди да го използвате за първи път. След всяка употреба, уверете се, че измивате ножа без забавяне (с обикновен препарат) и го подсушавате с мека кърпа. Особено ако сте рязали кисели храни, трябва да измиете ножа веднага след употреба.

За ваша безопасност, винаги трябва да избърсвате ножа далеч от тялото си и далеч от острието, с кърпа или хавлия.

Не се препоръчва да го миете в съдомиялната машина, а на ръка, за да защитите материала му и да запазите остротата му за дълго време.

Заточване

Без значение колко остър е ножът първоначално, след известно използване той се нуждае от заточване, нещо което можете да постигнете с точило, камък за заточване или стоманен прът.

Можете да определите дали ножът ви реже добре с лесен тест, използвайки ножа и лист хартия. Остър нож може лесно и чисто да изреже лист хартия. Обратно, нож, който се нуждае от заточване, ще се затрудни и разрезът ще бъде назъбен.

Също така се препоръчва периодично да давате ножовете си за заточване при професионалист, за да се поправят потенциални повреди на ръба на острието и да се поддържа неговата острота.

Производител

Samura

Спецификации

Вид
Готвач
Материал
Неръждаема стомана
с антиприлепващо покритие
Да
Бройки
1 бр
Размер
16,6 см
Професионална серия
Не

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.