Αφγανιστάν, поражението на американския империализъм
Политически книги

Αφγανιστάν, поражението на американския империализъмКод: 32113830

В навечерието на Успение Богородично хеликоптери евакуираха американското посолство в Кабул, което падаше в ръцете на талибаните. След двадесет години "война срещу тероризма", кървава окупация на...

Вижте пълното описание

В навечерието на Успение Богородично хеликоптери евакуираха американското посолство в Кабул, което падаше в ръцете на талибаните. След двадесет години "война срещу тероризма", кървава окупация на Афганистан и война в Ирак, които заедно струваха трилиони долари и безброй човешки животи, американският империализъм напуска Афганистан победен, като също така е...

Вижте пълното описание
  • Издател: Marxistiko Vivliopoleio
  • Μορφή: Мека корица
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 134
  • Κωδικός ISBN-13: 9786185277253
  • Διαστάσεις: 14×21
5,94
Доставкаср, 02 окт. - пет, 04 окт.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Доклад за продукта

от 5,94 €

Описание

В навечерието на Успение Богородично хеликоптери евакуираха американското посолство в Кабул, което падаше в ръцете на талибаните. След двадесет години "война срещу тероризма", кървава окупация на Афганистан и война в Ирак, които заедно струваха трилиони долари и безброй човешки животи, американският империализъм напуска Афганистан победен, като също така е загубил контрола над Ирак.

Какво наистина се случи в Афганистан? Беше ли това наистина унизително поражение за САЩ или договорена смяна на охраната? Кои са талибаните и какво представляват те? Те ли са конструкция на американските разузнавателни агенции? Израз на "средновековния ислям"? Или реакционен продукт на десетилетия империалистически интервенции и банкрута на някога много силната лява стратегия в Афганистан и извън него?

Текстовете в това издание на Марксистката книжарница отговарят на тези въпроси. Въпреки това, те навлизат по-дълбоко в анализа на съвременния капитализъм и засилването на така наречените геополитически състезания по света.

Те също така обясняват защо трябва систематично да отхвърляме възгледите, които твърдят, че можем да помогнем на жените в Афганистан, като се съгласим с изнудванията на "цивилизованите" западни правителства. Освен това, те разглеждат защо трябва да укрепим движението, което казва, че бежанците са добре дошли, срещу расистките зверства на Нова Демокрация и Крепост Европа.

Спецификации

Електронна търговия - Δοκίμια
поражението на американския империализъм
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
134
Година на издаване
2021
Димензии
14x21 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.