MikroTik Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)
Точки за достъп

MikroTik Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)Код: 31594106

Основни характеристики:

  • RJ45 портове: 5
  • Безжична скорост 1200 Mbps
  • Wi-Fi 5
  • Слот за Micro SIM
Вижте пълното описание
565,59
Бърза доставкавторник, 01 Octoberако го поръчате до 2:00следобед понеделник
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Доклад за продукта

от 565,59 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)

    Продукти на магазина
    565,59 €

  2. Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)

    Информация за магазина
    750,00 €

Описание

Chateau 5G е високоскоростна, двулентова домашна точка за достъп с поддръжка на LTE/5G - за наистина бърз интернет навсякъде и по всяко време. Има много опции за избор, в зависимост от вашите нужди: от CAT4 LTE до CAT20 LTE и ултрабързия 5G. Но LTE не е единствената опция - Chateau разполага и с 5 x Gigabit Ethernet порта и пълноразмерен USB порт.

Мощната двулентова 2.4/5 GHz безжична връзка за едновременна покритие ще реши повечето проблеми с интерференцията в натоварена среда. Например, клиентът може да използва 2.4 GHz канала за всички мобилни устройства в дома, като същевременно запазва 5 GHz канала за задачи, които са чувствителни към загуба на пакети - като висококачествено видео стрийминг.

Chateau може да бъде персонализиран: можете да избирате от разнообразие от етикети, ние можем да отпечатаме вашето брандиране, ако е необходимо. Има и още една страхотна функция: можете да използвате технологията TR-069, за да създадете персонализирана опция за дистанционно управление на клиентите. Можете да изберете колко контрол е необходим на вашите клиенти и кои функции на изключително гъвкавия RouterOS ще могат да използват. Някои администратори използват това, за да позволят на потребителите да конфигурират рутера чрез същия уебсайт, който използват за плащане на сметки, докато други ограничават начинаещите потребители от промяна на настройките, за да осигурят по-добро сърфиране в дългосрочен план.

Производител

MikroTik

Спецификации

Монтаж
Вътрешен
Наличност
Двулентов (2.4 и 5GHz)
Максимална скорост на WLAN
1200 Mbps
Безжично поколение
Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5
Стандарти за мрежови връзки IEEE
IEEE 802.11 b/g/n - Превод: IEEE 802.11 b/g/n
Разполагаеми портове RJ45
5
Скорост на LAN
1000 Mbps
USB
USB 2.0
WiFi Мрежа на мрежови точки
Не
Пакетиране
Единичен комплект

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

Отзиви снимки

Отзиви снимки
Отзиви снимки
Отзиви снимки
Отзиви снимки
Отзиви снимки
Отзиви снимки
+2Изображения

Ревюта от наши членове

  • Tasos_Vlachonikolos
    1
    {positives} от 2 члена намериха това ревю за полезно

    Той губи интернет връзката твърде много пъти и често изисква рестартиране, за да започне да работи отново. Въпреки че се представя много добре, когато има връзка, често я губи. Изпратихме го на mikroTik, но, за съжаление, без никакви резултати.

    Преведено от Гръцки ·
    • Скорост
    • Леснота на инсталация
    • Обхват
    • Операционна стабилност
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • Thomas_Papamichail
    5
    {positives} от 6 члена намериха това ревю за полезно

    Пиша това ревю, за да отговоря (и помогна) на горните коментари, които казват, че е бавна. Лично аз имам неограничен план на Cosmote, споделям го в целия дом и имам пълна скорост на всички устройства.
    Телекомуникационните компании имат механизъм, който открива споделянето и ограничава скоростта. За да предотвратим това, трябва да настроим TTL на рутера да бъде винаги 64. По този начин имаме по-добри или същите скорости като нашите мобилни устройства.
    Търсенето в YouTube на "mikrotik lte ttl" ще ви покаже много подходящи уроци.

    Преведено от Гръцки ·
    • Операционна стабилност
    • Скорост
    • Обхват
    • Съотношение цена-качество
    • Леснота на инсталация
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • themis999444
    3
    {positives} от 6 члена намериха това ревю за полезно

    Добре, имам го от около 1 година с безлимитен космот в района на Халкида. С мобилния ми ZFOLD2 получавам 5G от антена, с която имам визуален контакт, 700+ изтегляне и 400+ качване. Със споменатият Mikrotik рутер, който има много добри измервания за покритие (получавам 5 канала, от които 3 са зелени и 4 са жълти), НЯМАМ основна лента 5G. Винаги се показва като вторична. Опитах много конфигурации без успех. Свързах се с технически експерти от Mikrotik без успех. Винаги го има като вторична лента. Резултатът е, че скоростта е ограничена до 156 качване и 110 изтегляне. Голяма разлика от Samsung мобилния. Що се отнася до Wi-Fi покритието, забравете го... разочароващо.

    Преведено от Гръцки ·
    • Операционна стабилност
    • Съотношение цена-качество
    • Обхват
    • Леснота на инсталация
    • Скорост
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • lbasios
    4
    {positives} от 21 члена намериха това ревю за полезно

    Потвърдена покупка

    Рутерът е наистина висок клас за 5G LTE рутер, но цената му е препятствие за домашна употреба. Разбира се, всички 5G рутери имат подобни цени до момента.

    За настройката му е необходимо да се прочете, тъй като трябва да имате познания за routerOS, за да го използвате напълно, но с този рутер наистина можете да правите всичко (скриптове, ограничаване на скоростта, защитна стена, подмрежи, DHCP, буквално всичко).

    Бързата настройка свършва работа за някого, който няма време да се занимава с нея, но е жалко да имате такъв рутер и да не го използвате напълно.

    Скоростите на връзката на 5G, тъй като рутерът поддържа агрегация на носители, са още по-добри от висок клас 5G мобилни телефони.

    Рутерът никога не се срива и го рестартирам само когато има актуализация на фърмуера.

    Единственото лошо нещо при този рутер (освен цената) е WiFi връзката му. За съжаление, тя е наистина трагична. Освен ниската скорост (както в 2.4GHz, така и в 5GHz), има и доста загуби на пакети до такава степен, че не можете да имате стабилна онлайн среща. Завърших с напълно изключване на WiFi и свързване на Ubiquiti U6-LR (резултатите са на снимките). Жалко е да имате такива скорости и да бъдат ограничени от слабия WiFi на MikroTik, така че добър Access Point е единственото решение.

    На снимките имам Speedtests с Ethernet, MikroTik WiFi и Ubiquiti WiFi.

    P.S.: Запазих 2.4GHz мрежата на рутера като изолирана гост мрежа, лесно активирана със скрипт от програмируемия бутон "Mode" на гърба на рутера. За тази цел е добре.

    TLDR: Много скъп висок клас 5G рутер със страхотни 5G скорости, но с лош WiFi, който изисква външна точка за достъп.

    Преведено от Гръцки ·
    • Операционна стабилност
    • Скорост
    • Леснота на инсталация
    • Съотношение цена-качество
    • Обхват
    Намирате ли това ревю за полезно?
  • Christosds
    2
    {positives} от 23 члена намериха това ревю за полезно

    Потвърдена покупка

    В район в центъра на Атина с покритие на 5G, използвайки SIM карта на Cosmote, скоростта достигна 575 Mbps за изтегляне и 90 Mbps за качване на Speedtest.net. Менюто с настройките е трудно за някого, който не е запознат с мрежите, но разполага с много възможности, например може да създава VPN чрез ZeroTier. Вярвам, че струва си само за професионална употреба в райони, където няма VDSL или оптичен кабел. За домашна употреба е добре да изчакате падането на цените на 5G модемите/рутерите.

    За съжаление, след 2-3 месеца употреба 5G модемът имаше проблем и рутерът беше изпратен на ремонт. Тези неща се случват, но лошото е, че гръцката компания, от която беше закупен, го изпратила на Mikrotik през последните 3 месеца и не е получила никакъв отговор (поне така твърдят). Така че заключението е "Дръжте се далеч", защото ако възникне проблем, няма да намерите решение.

    Внимание: За да активирате 5G в Cosmote, SIM картата трябва да бъде поставена в съвместимо 5G устройство и да се изпрати съобщението "5G" на номер 1333.

    Преведено от Гръцки ·
    • Операционна стабилност
    • Скорост
    • Леснота на инсталация
    • Обхват
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?

Подобни продукти

MikroTik Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau 5G Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau LTE18 ax Точка за достъп Wi‑Fi 6 - Wi‑Fi 6 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau LTE18 ax Точка за достъп Wi‑Fi 6 - Wi‑Fi 6 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau LTE6 Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau LTE6 Точка за достъп Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5 Двулентов (2.4 и 5GHz)MikroTik Chateau LTE6 ax Точка за достъп Wi-Fi 6E Двулентов (2.4 и 5GHz) ЧерноMikroTik Chateau LTE6 ax Точка за достъп Wi-Fi 6E Двулентов (2.4 и 5GHz) Черно
от 565,59 €от 302,45 €от 153,70 €от 215,00 €
ПроизводителMikroTikMikroTikMikroTikMikroTik
Наличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез Skroutz
Безжично поколениеWi-Fi 5 - Wi-Fi 5Wi‑Fi 6 - Wi‑Fi 6Wi-Fi 5 - Wi-Fi 5Wi-Fi 6E
Още спецификации