Κάθε Πράγμα στη Θέση του, Primele iubiri și ultimele povești
Cărți de psihologie

Κάθε Πράγμα στη Θέση του, Primele iubiri și ultimele poveștiCodul: 29831173

Chiar și după moartea sa în 2015, savantul și povestitorul Oliver Sacks continuă să îmbogățească lumea științei și literaturii cu studii captivante și insightful asupra creierului uman. În această...

Vezi descrierea completă

Chiar și după moartea sa în 2015, savantul și povestitorul Oliver Sacks continuă să îmbogățească lumea științei și literaturii cu studii captivante și insightful asupra creierului uman. În această carte, Sacks redescoperă ritmul și simplitatea care caracterizează lucrarea sa foarte citită "Bărbatul care și-a luat soția drept pălărie". O lucrare uimitoare de...

Vezi descrierea completă
  • Autor: Oliver Sacks
  • Editor: Agra
  • Μορφή: Copertă moale
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 344
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605055110
  • Διαστάσεις: 14×21
14,00
Livrare rapidăluni, 23 SeptembrieDacă îl comanzi în următoarele 21 ore și 22 minute
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Magazin selectat

Raport produs

de la 12,08 €

Descriere

Chiar și după moartea sa în 2015, savantul și povestitorul Oliver Sacks continuă să îmbogățească lumea științei și literaturii cu studii captivante și insightful asupra creierului uman. În această carte, Sacks redescoperă ritmul și simplitatea care caracterizează lucrarea sa foarte citită "Bărbatul care și-a luat soția drept pălărie". O lucrare uimitoare de neuropsihologie și neurologie comportamentală, scrisă cu înțelepciunea și simplitatea stilului târziu al marilor creatori, cu intervenții și adnotări minime, "o carte existențială și personală, o penetrare empatică completă în experiența și lumea fiecărui pacient" (așa cum a scris el însuși în "Treziri", care totuși nu a scăpat complet de genul "clasic" al descrierii medicale). Adevărata literatură clinică, "știința romantică" cum a numit-o Luria, pe care el a introdus-o înainte ca Sacks să o facă atât de populară.
Autorul nu ezită să devină autobiografic și liric în unele dintre textele sale, în modul minunat în care a descris grădinile londoneze din Kew Gardens în "Insula celor fără culoare". Există referințe constante la literatură - cu Beckett, Proust, Dostoievski - și la filozofie și gândire - cu Wittgenstein, Kant, Hobbes, Descartes, Einstein, etc.
"Totul la locul lui" este o reflecție mult mai personală asupra lucrurilor nesfârșite care l-au fascinat pe autor de-a lungul vieții sale: de la pene, înot și sepii până la povestiri de caz care explorează schizofrenia, demența și boala Alzheimer.
O celebrare a experienței umane și în același timp o privire fantasmagorică într-o minte fascinată permanent de lumea din jur, "Totul la locul lui" captivează cititorii cu empatia, erudiția și scriitura întotdeauna strălucitoare a lui Sacks.

Specificații

Tip
Psihologia dezvoltării
Limba
Greacă
Subtitlu
Primele iubiri și ultimele povești
Formular
Copertă moale
Număr de pagini
344
Data de publicare
2021
Dimensiuni
14x21 cm

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.