Ножове

Senzo Suncraft Twisted Octagon Нож Готвач от Дамаск стомана 20см TO-05 1брКод: 28775867

Основни характеристики:

  • Готварски нож
  • Материал: Дамаск стомана
  • Дължина на острието: 20 см
Вижте пълното описание
187,49
Доставкачет, 26 сеп. - пон, 30 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Доклад за продукта

от 187,49 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 187,49 €

  2. 211,77 €

Описание

Готварски нож

Шеф ножът е любимият нож на всеки професионален и любителски готвач и не без причина. Той има първенствено най-много приложения от всички други кухненски ножове, тъй като можете да го използвате за рязане на големи порции, фино нарязване или нарязване на зеленчуци и плодове, както и на месо и риба. Широкото острие и извитата ръба го правят идеален за бързо нарязване с известното движение на ножа. Дебелината на острието при гръбнака е достатъчна, за да ви осигури необходимата тежест и сила, докато дължината му покрива широк спектър от ежедневни задачи.

Материал на острието

Острието е изработено от дамаск стомана, известна със своята острота и издръжливост през вековете, както и с впечатляващите "водни" модели, които създава, правейки всеки нож наистина уникален.

По-специфично, сърцевината на острието се състои от иновативната японска стомана VG10, известна с твърдостта си поради наличието на кобалт, затворена от отделни слоеве дамаск стомана, което подобрява твърдостта и издръжливостта на ножа.

Неговата твърдост е 60 (±1) HRC (нож с твърдост над 56 HRC се счита за добър).

Дръжка

Дръжката разполага с октагонален дизайн и към острието става закръглена. Тя осигурява здраво захващане и ви прави по-комфортно по време на употреба.

Тя е изработена от Пака дърво, което не се отнася до конкретен вид дърво, а до по-общ термин за различни слоеве дърво, които са свързани заедно с висококачествена смола, която гарантира стабилността на дръжката и осигурява дълготрайна устойчивост на ръжда.

Режеща повърхност

Препоръчително е рязането да се извършва на дървени или пластмасови повърхности за рязане. Стъклени, каменни и мраморни повърхности за рязане са неподходящи, тъй като могат да причинят постоянни повреди на остриетата на ножовете.

Почистване

Измийте ножа с топла вода преди да го използвате за първи път. След всяко използване, уверете се, че измивате ножа веднага (с лек почистващ препарат) и го изсушавате с мека кърпа. Особено ако сте режали кисели храни, трябва да измивате ножа веднага след употреба.

За вашата собствена безопасност, винаги трябва да почиствате ножа от тялото си и от неговата острието, използвайки кърпа или кърпичка.

Не се препоръчва да го миете в съдомиялна машина, а по-добре ръчно, за да запазите неговия материал и острието му за дълго време.

Заточване

Без значение колко остър е ножът в началото, след няколко употреби се нуждае от заточване, нещо, което можете да постигнете с помощта на заточващо устройство, заточващ камък или заточващ прът.

Можете да разберете дали ножът ви реже добре с лесен тест, използвайки ножа и лист хартия. Остър нож може лесно и чисто да прореже лист хартия. От друга страна, нож, който се нуждае от заточване, ще се бори и рязането му ще бъде грубо.

Също така е препоръчително да заточвате ножовете си при професионалист от време на време, за да поправите възможни повреди на острието и да поддържате острието.

Производител

Senzo Suncraft (Ножове)

Спецификации

Вид
Готвач
Материал
Дамаска стомана
с антиприлепващо покритие
Не
Бройки
1 бр
Размер
20 см
Професионална серия
Не

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

  1. 1
  2. 4 звезди
    0
  3. 3 звезди
    0
  4. 2 звезди
    0
  5. 1 звезда
    0
Прегледайте този продукт
  • Потвърдена покупка

    • Ергономичност на дръжката
    • Стабилност на дръжката
    • Остро ли е?
    • Съотношение цена-качество
    • Тегло