Λέων Γ΄ & Κωνσταντίνος Ε΄ (Οι Ίσαυροι), Împărați-generali bizantini al patrulea volum
Biografii și memorii

Λέων Γ΄ & Κωνσταντίνος Ε΄ (Οι Ίσαυροι), Împărați-generali bizantini al patrulea volumCodul: 26500418

În mijlocul secolului al VII-lea d.Hr., Imperiul Bizantin se luptă din nou pentru supraviețuirea sa. Un alt pericol, chiar mai mortal decât sasanizii persani, a apărut din deșerturile Orientului...

Vezi descrierea completă

În mijlocul secolului al VII-lea d.Hr., Imperiul Bizantin se luptă din nou pentru supraviețuirea sa. Un alt pericol, chiar mai mortal decât sasanizii persani, a apărut din deșerturile Orientului Mijlociu: arabii.
Între secolul al VII-lea și secolul al IX-lea d.Hr., Imperiul Bizantin se confruntă cu înverșunare cu Califatul Bagdadului, încercând în același...

Vezi descrierea completă
11,90
Livraremie, 02 oct - vin, 04 oct
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Raport produs

de la 11,90 €

Descriere

În mijlocul secolului al VII-lea d.Hr., Imperiul Bizantin se luptă din nou pentru supraviețuirea sa. Un alt pericol, chiar mai mortal decât sasanizii persani, a apărut din deșerturile Orientului Mijlociu: arabii.
Între secolul al VII-lea și secolul al IX-lea d.Hr., Imperiul Bizantin se confruntă cu înverșunare cu Califatul Bagdadului, încercând în același timp să respingă invaziile bulgarilor în Balcani. Primul și al Doilea Asediu al Constantinopolului (674 d.Hr. și 717-718 d.Hr., respectiv) sunt două evenimente istorice semnificative în această luptă neîncetată pentru viață și moarte. Două personalități care au câștigat pe bună dreptate titlul de "Împărați - Generali" au jucat un rol central în acele vremuri tulburi: Leon al III-lea și Constantin al V-lea din dinastia Isauriană.
Al patrulea volum din seria de nouă volume "Împărați - Generali Bizantini" publicată de editura "Historical Quest" prezintă și analizează în patru capitole evenimentele care acoperă o perioadă începând de la Constans al II-lea (641 d.Hr.) și până la Theophilos (842 d.Hr.). În această perioadă, mai mulți împărați au domnit, unii mai reușiti decât alții, ale căror acțiuni sunt de asemenea studiate în acest volum.
A existat o perioadă de războaie defensive, poziții, revolte și tulburări. Iconoclasmul, care a divizat și aproape a dizolvat imperiul, și Revolta lui Thomas Slavul ies în evidență. Ultimele două capitole se concentrează pe studiul instituției "Themelor" bizantine și contribuția lor la apărarea imperiului, precum și comparația între forțele navale arabe și bizantine.

Specificații

Limba
Greacă
Subtitlu
Împărați-generali bizantini al patrulea volum
Format
Copertă moale
Număr de pagini
260
Data de publicare
2020
Dimensiuni
17x24 cm

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.