Straman, Приказка за небето

Straman, Приказка за небетоКод: 262932

Причините, поради които беше написана "Страман", приказка от небето, са сама по себе си история, която сме разказвали многократно на нашите приятели и познати, тъй като никой не можеше да разбере...

Вижте пълното описание

Причините, поради които беше написана "Страман", приказка от небето, са сама по себе си история, която сме разказвали многократно на нашите приятели и познати, тъй като никой не можеше да разбере причините, които ни доведоха до създаването й.

Дори издателите ни, учените и самите автори, въпреки дълбоката си приятелска и човешка връзка с нас, когато прочетоха...

Вижте пълното описание
7,31
Доставкавт, 24 сеп. - чет, 26 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Доклад за продукта

от 7,31 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 7,68 €

  2. 7,31 €

  3. 7,74 €

Описание

Причините, поради които беше написана "Страман", приказка от небето, са сама по себе си история, която сме разказвали многократно на нашите приятели и познати, тъй като никой не можеше да разбере причините, които ни доведоха до създаването й.

Дори издателите ни, учените и самите автори, въпреки дълбоката си приятелска и човешка връзка с нас, когато прочетоха ръкописа, много години преди първото издание на "Страман", бяха сигурни, че това е опит да се състави научно-фантастична приказка със силни митични и иррационални елементи.
Все пак, това беше далеч от истината. Разбира се, не искахме да се преструваме на романистите, които не сме; нито бяхме заинтересовани да печелим пари - всичките ни приятели знаят, че пишем преди всичко за себе си.
Истината е, че "Страман" беше просто израз и изтичане на нашите усилия да отговорим на безбройните "защо" на нашите деца, въпроси, които растат заедно с тях, докато научават повече от областта на естествените науки.
Освен това не можехме да опишем по-добре прекрасната, но понякога сложна и финна природа на Вселената около нас: само чрез безкрайна и ежедневна "приказка", винаги "продължение следва", в която основната роля трябва да бъде изиграна от деца като нашите.
В тази голяма приказка на знанието нищо не трябва да бъде фалшиво. Така че дори "ирационалните" за много хора елементи на сюжета бяха заемани от традициите и светогледа на различни нации и цивилизации.
Интересът и вниманието ни бяха фокусирани върху едно нещо: Всичките знания за тайните на Вселената, изразени от Страман или Дядо Астериус, трябва да бъдат напълно фактически, в смисъл, че предават научни виждания и теории.
Фактът, че научните виждания и теории, описани често надхвърлят границите на въображението и здравия смисъл, е нещо, с което всички хора трябва да се сблъскат, но в същото време доказателство за смелостта и широтата на мисленето, използвано от съвременната астрофизика, за да се изправи пред предизвикателствата, които представя огромната Вселена.
Но отвъд простото "разказване" на тайните на Вселената, това, което искахме да пренесем в умовете и душите на нашите деца, беше новото качество на научната и човешката етика, произтичащо в наши дни; менталитет, базиран на ново естествено разбиране на космическото създание около нас.
В същото време, беше нашата дълбока желание да ги убедим, че в борбата да познаят Вселената по-добре, никакви догматизми, инхибиции, предразсъдъци или външни интереси не са добре дошли.
Сега, когато нашите деца пораснаха и вече не слушат приказки, събрахме всички, които можехме да си спомним, в страниците на тази книга, като вид спомен за определени щастливи моменти.
И все пак, "Страман" е също и магическа приказка за възрастни деца на всяка възраст, които все още имат жив в душите си пътешественика и изследователя на космическия хаос.
Може би, чрез сюжета на тази небесна приказка, всеки от нашите възрастни читатели ще може да разпознае части от своите тайни мисли и визии, докато подсъзнателно може да избере да по-добре възприема различни неща, тези, които ума и душата на всеки от нас се нуждаят да разберат.
И нещо за края: Името на нашия герой не е израз на приемане на обща научно-фантастична номенклатура; това е просто синтез на първите букви от нашите първи имена, Стра-тос и Ман-ос (Стра-Ман).



Приятно,
Манос Данезис
Стратос Теодосиу

Спецификации

Вид
Фантазия
Електронна търговия - Δοκίμια
Приказка за небето
Език
Английски
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
140
Година на издаване
2009
Димензии
21x14 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.