Ωπλισμένο σκυρόδεμα, Въз основа на Еврокод 2
Научни книги

Ωπλισμένο σκυρόδεμα, Въз основа на Еврокод 2Код: 26218118

"Въоръжен бетон" (В.Б.) се използва предимно като конструкционен материал в нашата страна, но представя много особености. Това е хетерогенен материал, състоящ се от два отделни материала, бетон и...

Вижте пълното описание

"Въоръжен бетон" (В.Б.) се използва предимно като конструкционен материал в нашата страна, но представя много особености. Това е хетерогенен материал, състоящ се от два отделни материала, бетон и стомана, които си сътрудничат чрез сцепление, но често бетонът се напуква законно. Бетонът е двуфазен материал, чиито свойства се променят с течение на времето: по...

Вижте пълното описание
46,75
Доставкачет, 12 сеп. - пон, 16 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Наличност 20+ броя

Доклад за продукта

от 46,75 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 46,75 €

  2. 46,75 €

Описание

"Въоръжен бетон" (В.Б.) се използва предимно като конструкционен материал в нашата страна, но представя много особености. Това е хетерогенен материал, състоящ се от два отделни материала, бетон и стомана, които си сътрудничат чрез сцепление, но често бетонът се напуква законно. Бетонът е двуфазен материал, чиито свойства се променят с течение на времето: по време на производствения процес той е течен, докато след изливането му в опалубката се затвърдява. Но дори след затвърдяването, свойствата на бетона продължават да се променят: механичните характеристики се променят, криптоването увеличава деформациите, а околните фактори влияят върху устойчивостта. От широкия технологичен спектър, свързан с В.Б., тази книга има за цел основно да се разбере поведението и функционирането на В.Б. Конкретно, акцентът се поставя върху размерите и контрола на елементите от въоръжен бетон.

Неизбежно се правят справки към настоящите нормативни актове, основно към Еврокодовете, но това е резултат от разбирането на механичното поведение на материала и обосновката на съответните разпоредби. Тази книга не представлява изчерпателно представяне на регулацията за В.Б., тъй като нормативните актове постоянно се променят, включвайки нови познания.

Теоретичната част се допълва с поредица от обширни упражнения, проблеми и изпитни въпроси, които ще помогнат за разбирането на теорията и за укрепване на метода за размериране и контрол на структурни елементи от В.Б..

Книгата отразява съдържанието на въведителния курс "Въоръжен бетон", както се преподава в последните години в Школата по гражданско строителство на НТУА, и по този начин е предназначена предимно за студенти, които за първи път се сблъскват с темата, но също и за професионални граждански инженери, които биха искали да "проверят на ръка" определени резултати, които възникват от размерирането чрез компютърни програми.

Изказвам благодарност на моите професори и колеги от Лабораторията по въоръжен бетон, чието сътрудничество допринесе за развитието на съдържанието на курсовете по бетон, преподавани в Школата по гражданско строителство на Политехническия университет.

Спецификации

Вид
Технология
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Въз основа на Еврокод 2
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
508
Година на издаване
2020
Димензии
24x17 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

  1. 5 звезди
    0
  2. 1
  3. 3 звезди
    0
  4. 2 звезди
    0
  5. 1 звезда
    0
Прегледайте този продукт
    • Качество на хартията
    • Лесно ли се четеше?
    • Разбиране на темата
    • Беше ли достатъчно интересно?
    • Хареса ми стилът на писане
    • Бих прочел книга от същия автор
    • Бих го препоръчал за четене