Ελληνικές ενώσεις στη Χαϊδελβέργη, Asociația populară greacă din Heidelberg, comunitatea greacă din Heidelberg
Cărți politice

Ελληνικές ενώσεις στη Χαϊδελβέργη, Asociația populară greacă din Heidelberg, comunitatea greacă din HeidelbergCodul: 22408105

Cartea este rezultatul unui studiu al fotocopiiilor dosarelor Asociației Studenților și Comunității Heidelberg, precum și al arhivei personale a autorului, care a fost membru al ambelor organizații....

Vezi descrierea completă

Cartea este rezultatul unui studiu al fotocopiiilor dosarelor Asociației Studenților și Comunității Heidelberg, precum și al arhivei personale a autorului, care a fost membru al ambelor organizații. Astfel, se conturează o călătorie istorică, împodobită cu experiență personală, a două asociații importante ale grecilor din străinătate. Aceste organizații au...

Vezi descrierea completă
22,50
Livrarejoi, 12 sep - lun, 16 sep
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Raport produs

de la 21,00 €

Descriere

Cartea este rezultatul unui studiu al fotocopiiilor dosarelor Asociației Studenților și Comunității Heidelberg, precum și al arhivei personale a autorului, care a fost membru al ambelor organizații. Astfel, se conturează o călătorie istorică, împodobită cu experiență personală, a două asociații importante ale grecilor din străinătate. Aceste organizații au funcționat pe baza principiului autonomiei spațiului de masă, un principiu cunoscut grecilor din Germania ca "modelul Heidelberg".

Organizațiile examinate în această lucrare aveau scopuri care, la început, nu implicau conceptul de politică. Cu toate acestea, în timp, opinia a prevalat printre membri că aceste organizații aveau, în practică, un caracter politic. Cercetarea identifică diferitele modalități în care membrii lor au ales să-și modeleze deciziile politice prin procese interne.

Având în vedere că acțiunea politică reală este o experiență a oamenilor, conținutul experienței pentru acțiune este format de participarea lor la procesele interne ale organizației. Un exemplu dorește ca procesele interne să se bazeze pe participarea liberă a membrilor, care vor decide prin proceduri democratice și cu autonomie împotriva constrângerii Autorităților. În același exemplu, sunt menționate valorile de bază care vor determina conținutul acțiunii politice: valoarea rezistenței împotriva încălcării drepturilor omului, precum și valoarea sporirii demnității membrilor săi.

Cercetarea asociațiilor grecești din Heidelberg este, de asemenea, relevantă, deoarece chiar și astăzi se fac eforturi pentru a găsi cele mai benefice modalități de a crea colectivități de acțiune socială cu democrație și libertate. Astfel, prezentarea informațiilor despre modul în care funcționarea democratică și autonomia atât a Asociației, cât și a Comunității au fost puse în practică poate evidenția un exemplu de formare democratică liberă și de funcționare autonomă a unei uniuni sociale. Actul acțiunii comune a studenților și muncitorilor dobândește, de asemenea, o mare importanță, poate un exemplu unic de participare colectivă cu scopul eliberării sociale.

Specificații

Subtitlu
Asociația populară greacă din Heidelberg, comunitatea greacă din Heidelberg
Formular
Copertă moale
Număr de pagini
338
Data de publicare
2020

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.