Θρησκευτικός τουρισμός και προσκύνημα, Политики, управление, устойчивост
Книги за икономика

Θρησκευτικός τουρισμός και προσκύνημα, Политики, управление, устойчивостКод: 20672805

Монографията с наименованието "Религиозен туризъм" беше първоначално публикувана през 2009 година. Изказаните мнения в това произведение бяха повлияни от размислите на свещеници, монаси и светски хора...

Вижте пълното описание

Монографията с наименованието "Религиозен туризъм" беше първоначално публикувана през 2009 година. Изказаните мнения в това произведение бяха повлияни от размислите на свещеници, монаси и светски хора в рамките на програмата "Управление на културното наследство", изпълнявана от Института за обучение на Националния център за обществена администрация и местно...

Вижте пълното описание
40,70
Доставкаср, 02 окт. - пет, 04 окт.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Доклад за продукта

от 40,70 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 40,70 €

Описание

Монографията с наименованието "Религиозен туризъм" беше първоначално публикувана през 2009 година. Изказаните мнения в това произведение бяха повлияни от размислите на свещеници, монаси и светски хора в рамките на програмата "Управление на културното наследство", изпълнявана от Института за обучение на Националния център за обществена администрация и местно самоуправление (ЕКДДА/ИНЕП) съвместно с Православната църква в Гърция. В тази програма авторът участва като лектор в тематичната единица "Перспективи за развитие на религиозния туризъм в Гърция". Конкретно, семинарите се проведоха в Метеора от 30/10-3/11/2006 година, в Лариса от 1/10-5/10/2007 година, в Патра от 15/10-19/10/2007 година и в Атина от 12/11-15/11/2007 година.

След десет години интересът на академичната общност се засили и религиозният туризъм се преподава дори като самостоятелна дисциплина в много бакалавърски и магистърски програми на университетите в страната. Той също така възбуди значителен интерес от страна на бизнес общността за формиране и развитие на съответните туристически дейности.

Целта на тази монография е да допринесе за научния подход към религиозния туризъм като социален феномен и за усилията за формулиране на подходящи политики за използване на религиозно-културните ресурси на страната. Тя също така има за цел да разясни разликата между религиозния туризъм и поклонничеството, което изисква специфичен подход и управление.

Спецификации

Вид
Икономика
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Политики, управление, устойчивост
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
528
Година на издаване
2019
Димензии
24x17 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.