Ο "άλλος" ψυχρός πόλεμος, Diplomația culturală americană în Grecia, 1953-1973
Cărți științifice

Ο "άλλος" ψυχρός πόλεμος, Diplomația culturală americană în Grecia, 1953-1973Codul: 20338148

Cum poate o reprezentație teatrală a lui Arthur Miller în Atena să promoveze obiectivele politicii externe a SUA? Și, invers, cum sunt afectate aceste obiective de o prezentare impresionantă a...

Vezi descrierea completă

Cum poate o reprezentație teatrală a lui Arthur Miller în Atena să promoveze obiectivele politicii externe a SUA? Și, invers, cum sunt afectate aceste obiective de o prezentare impresionantă a produselor industriale la pavilionul sovietic al Târgului Internațional din Salonic? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care această carte încearcă să răspundă,...

Vezi descrierea completă
15,87
Livraremar, 24 sep - joi, 26 sep
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Raport produs

Ζηνοβία (Τζένη) Λιαλιούτη

de la 15,64 €

Descriere

Cum poate o reprezentație teatrală a lui Arthur Miller în Atena să promoveze obiectivele politicii externe a SUA? Și, invers, cum sunt afectate aceste obiective de o prezentare impresionantă a produselor industriale la pavilionul sovietic al Târgului Internațional din Salonic? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care această carte încearcă să răspundă, prin prezentarea strategiilor și mijloacelor adoptate de diplomația culturală a Statelor Unite în Grecia în perioada 1953-1973, în lumina formării hegemoniei americane postbelice. Axul principal al studiului este efortul SUA de a construi rețele de influență, căutând și familiarizând liderii potențiali ai politicii, economiei și vieții intelectuale grecești cu ideea de americanism.

Publicația se bazează pe prelucrarea unui material primar extins, care include arhivele Biroului de Educație și Afaceri Culturale al Departamentului de Stat al SUA, Agenția Statelor Unite pentru Informații, precum și arhivele prezidențiale ale lui Truman, Eisenhower, Kennedy și Johnson, care aruncă lumină asupra modelării acțiunilor de propagandă și a programelor educaționale și culturale ale guvernului american.

Autorul examinează obiectivele, succesele și eșecurile diplomației culturale americane în contextul Războiului Rece, în legătură cu evoluțiile din scena politică grecească. O poziție separată în această problemă este abordarea evoluției cercetării opiniei publice ca instrument al diplomației culturale americane, cu referire specială la cercetările efectuate în Grecia sub supravegherea americană. În ansamblu, cartea ilustrează o eră în care lupta dintre cei doi mari adversari, SUA și URSS, a dat conținut politic sferei de acțiune culturală.

Specificații

Tip
Sociologie
Limba
Greacă
Subtitlu
Diplomația culturală americană în Grecia, 1953-1973
Formular
Copertă moale
Număr de pagini
352
Data de publicare
2019
Dimensiuni
24x17 cm

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.