Γαιοθάλασσα: οι Τάφοι του Άτουαν
Cărți de ficțiune grecești

Γαιοθάλασσα: οι Τάφοι του ΆτουανCodul: 19356019

"Mormintele din Atuan" este a doua carte din ciclul "Earthsea". Aici suntem transportați în îndepărtatele Ținuturi Kargad, unde locuitorii cu pielea deschisă la culoare și războinici venerează...

Vezi descrierea completă

"Mormintele din Atuan" este a doua carte din ciclul "Earthsea". Aici suntem transportați în îndepărtatele Ținuturi Kargad, unde locuitorii cu pielea deschisă la culoare și războinici venerează spiritele Marilor Vechi, strămoșii lor îndepărtați, și disprețuiesc magia. Mormintele Celor Fără Nume de pe insula Atuan sunt cel mai sacru loc de închinare și sunt...

Vezi descrierea completă
  • Autor: Ursula Le Guin
  • Editor: Aiolos
  • Μορφή: Copertă moale
  • Έτος έκδοσης: 2019
  • Αριθμός σελίδων: 192
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605212704
9,10
Livraremar, 01 oct - joi, 03 oct
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Raport produs

de la 9,10 €

Descriere

"Mormintele din Atuan" este a doua carte din ciclul "Earthsea". Aici suntem transportați în îndepărtatele Ținuturi Kargad, unde locuitorii cu pielea deschisă la culoare și războinici venerează spiritele Marilor Vechi, strămoșii lor îndepărtați, și disprețuiesc magia. Mormintele Celor Fără Nume de pe insula Atuan sunt cel mai sacru loc de închinare și sunt păzite de o mică comunitate de preotese și eunuci conduși de Marea Preoteasă.

La vârsta de cinci ani, micuța Tenar va deveni Marea Preoteasă, dar va pierde totul: familia, casa și numele; va deveni Arha, Cea Mâncată, gardiană dedicată a Mormintelor și a cultului Marilor Vechi.

În timp ce încearcă să se adapteze la noua ei viață dură și monotonă, un intrus necunoscut invadează labirintul subteran de sub Morminte. Ce caută intrusul? Ce va însemna acest eveniment pentru Tenar?

"Earthsea" este o lume cu nenumărate insule, fiecare cu propria sa cultură. Se spune că cele mai vechi și mai înțelepte creaturi din lume, dragonii, locuiesc acolo. Aceste societăți insulare acceptă magia ca parte integrantă a vieții lor, și totul are un nume secret, pe care cine îl cunoaște, are putere asupra lui.

Lumea fantastică a Earthsea a fost comparată cu Pământul de Mijloc al lui J.R.R. Tolkien și Narnia lui C.S. Lewis. Creatorul său, marea Ursula K. Le Guin, a scris cinci romane și o serie de povestiri scurte plasate pe insulele arhipelagului, care sunt considerate opere clasice ale literaturii fantastice.

Editura Aeolos reeditează cărțile "Earthsea" în greacă, cu adăugarea unui epilog de către autoare în fiecare volum.

Specificații

Specificații

Tip
Fantezie
Format
Copertă moale
Număr de pagini
192
Data de publicare
2019

Specificatii aditionale

Câștigător al premiului
Nu
Transferat pe ecran
Da

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.