Έρως, Интерпретация на форма на праисторическа и орфикодионисова религия
Книги за религия и метафизика

Έρως, Интерпретация на форма на праисторическа и орфикодионисова религия Код: 169158

Книгата "Ерос: Интерпретация на една форма на предисторическа и орфическо-дионисийска религия" е изследване от голямо значение в общата работа на Панагис Лекатсас. Използвайки инструменти като...

Вижте пълното описание

Книгата "Ерос: Интерпретация на една форма на предисторическа и орфическо-дионисийска религия" е изследване от голямо значение в общата работа на Панагис Лекатсас. Използвайки инструменти като антропология, етнология и теология, авторът се впуска в дълбините на времето и подчертава характера на Ерос "не като абстрактно усъществуване, а като конкретен...

Вижте пълното описание
21,20
Доставкапет, 02 авг. - вт, 06 авг.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Продава:

Наличност 1 бройки

Παναγής Λεκατσάς

от 17,90 €

Описание

Книгата "Ерос: Интерпретация на една форма на предисторическа и орфическо-дионисийска религия" е изследване от голямо значение в общата работа на Панагис Лекатсас. Използвайки инструменти като антропология, етнология и теология, авторът се впуска в дълбините на времето и подчертава характера на Ерос "не като абстрактно усъществуване, а като конкретен елементарен бог на древна космологична религия," т.е. като Ерос на Твореца.
Лекатсас запазва непроменен интересът си към тази тема, като първоначално публикува книгата през 1963 г. и веднага започва да я преработва и довършва, оставяйки я в настоящата си интегрирана форма.
Фактът, че това издание вижда бял свят тридесет и три години след смъртта на автора, се дължи на това, че много пъти публикуването на една книга се основава на игра, късметлийска или не, на съвпадения.

Спецификации

Вид
Религия - Теология
Електронна търговия - Δοκίμια
Интерпретация на форма на праисторическа и орфикодионисова религия
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
220
Година на издаване
2003
Димензии
25x17 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории
Вижте всички категории