Ножове

Global Ni Нож Готвач от Неръждаема стомана 11см GNS-01 1брКод: 16835669

Основни характеристики:

  • Готварски нож
  • Материал: Неръждаема стомана
  • Дължина на острието: 11 см
Вижте пълното описание
96,00
Доставкачет, 26 сеп. - пон, 30 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Наличност 2 броя

Доклад за продукта

от 95,00 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 95,00 €

  2. 96,00 €

Описание

Готварски нож

Шеф ножът е любимият нож на всеки професионален и любител готвач и с добра причина. Той има може би най-много приложения от всеки друг кухненски нож, тъй като можете да го използвате за рязане на големи порции, фино нарязване или нарязване на зеленчуци и плодове, както и месо и риба. Широкото острие и извитата му ръбова част го правят идеален за бързо нарязване с известното покачване и спускане на острието. Дебелината на острието в гръбнака е достатъчна, за да ви осигури необходимата тежест и сила, докато дължината му покрива широк спектър от ежедневни задачи.

Материал на острието

Острието на ножа е изработено от високо въглеродна неръждаема стомана. Тази специфична неръждаема стомана се нарича CROMOVA 18 и е достатъчно твърда, за да запази остротата си за дълго време, но в същото време може лесно да се заточи.

Съдържанието на хром отговаря на 18% от стоманата, откъде идва и името й. Високият процент на хром придава на острието издръжливост срещу петна.

Твърдостта на острието е 58 (±1) HRC (нож с твърдост над 56 HRC се счита за добър).

Дръжка

Дръжката е изработена от неръждаема стомана, осигуряваща здравина и устойчивост срещу корозия, като също така разполага със щраки за по-голяма стабилност, дори и с мокри ръце. Теглото му е равномерно разпределено с това на острието за перфектен баланс.

Режеща повърхност

Препоръчва се да се правят рязания върху дървени или пластмасови режещи повърхности. Стъклени, каменни и мраморни режещи повърхности са неподходящи, тъй като могат да причинят постоянни повреди на остриетата на ножовете.

Почистване

Измийте ножа с топла вода преди да го използвате за първи път. След всяко използване, уверете се, че измивате ножа незабавно (с лек почистващ препарат) и го подсушете с мека кърпа. Особено ако сте рязали кисели храни, трябва да измивате ножа веднага след употреба.

За вашата собствена безопасност, винаги трябва да избършете ножа от тялото си и от режещата част, използвайки кърпа или кърпичка.

Не се препоръчва да го миете в съдомиялна машина, а ръчно, за да запазите материала му и остротата му за дълго време.

Заточване

Без значение колко остър е ножът в началото, след няколко употреби той се нуждае от заточване, нещо, което можете да постигнете с помощта на заточващо устройство, заточващ камък или заточваща лента.

Можете да определите дали ножът ви реже добре с лесен тест, използвайки ножа и един лист хартия. Остър нож може лесно и чисто да прореже листа хартия. В противен случай, ножът, който се нуждае от заточване, ще се бори и рязането му ще бъде грубо.

Също така е препоръчително да заточвате ножовете си при професионалист от време на време, за да отстраните възможни повреди по острието и да запазите остротата му.

Производител

Global

Спецификации

Вид
Готвач
Материал
Неръждаема стомана
с антиприлепващо покритие
Не
Бройки
1 бр
Размер
11 см
Професионална серия
Да

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

  1. 1
  2. 4 звезди
    0
  3. 3 звезди
    0
  4. 2 звезди
    0
  5. 1 звезда
    0
Прегледайте този продукт
  • 5
    {positives} от 4 члена намериха това ревю за полезно

    Потвърдена покупка

    Това ревю е за размер: 20 см

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Тегло
    • Ергономичност на дръжката
    • Стабилност на дръжката
    • Остро ли е?
    • Съотношение цена-качество
    Намирате ли това ревю за полезно?