Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;, O discuție despre democrație în Grecia postcomunistă
Cărți politice

Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;, O discuție despre democrație în Grecia postcomunistăCodul: 14151776

Stavros Tsakyrakis, profesor de Drept Constituțional la Universitatea din Atena, invitat de comunitatea greacă a Universității Oxford, discută cu autorul Apostolos Doxiadis despre Democrația în era...

Vezi descrierea completă

Stavros Tsakyrakis, profesor de Drept Constituțional la Universitatea din Atena, invitat de comunitatea greacă a Universității Oxford, discută cu autorul Apostolos Doxiadis despre Democrația în era post-dictatorie. Unele dintre subiectele care îi preocupă sunt:
- Este rezistența la dictatură mitologizată?
- Cum am fost modelați de primii ani post-dictatorie?...

Vezi descrierea completă
6,70
Livrarelun, 16 sep - mie, 18 sep
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Raport produs

de la 6,63 €

Descriere

Stavros Tsakyrakis, profesor de Drept Constituțional la Universitatea din Atena, invitat de comunitatea greacă a Universității Oxford, discută cu autorul Apostolos Doxiadis despre Democrația în era post-dictatorie. Unele dintre subiectele care îi preocupă sunt:
- Este rezistența la dictatură mitologizată?
- Cum am fost modelați de primii ani post-dictatorie?
- În ce măsură sunt toate luptele juste? Rolul sindicatelor în societatea greacă.
- Ce este statul? Suntem cu toții parte a lui?
- Funcționarea universităților grecești, a sindicatelor studențești și înființarea universităților non-statale.
- Principiul egalității intră în conflict cu libertatea?
- Există o problemă a libertății de exprimare în Grecia?
- Care este rolul justiției în democrația modernă?

Atmosfera învăluitoare de sens pe care rezistența a oferit-o celor care au acționat împotriva dictaturii în acei ani nu poate fi transmisă dacă nu ai simțit-o tu însuți. Acest sentiment profund de sens nu poate fi abandonat ușor. Pierderea lui, în era post-dictatorie, o pot descrie mai sensibil ca pe pierderea unei persoane iubite sau, mai dur, ca pe pierderea pe care o simte un dependent de droguri când îi sunt luate drogurile. Mulți dintre cei care au trăit în această atmosferă nu au gestionat bine pierderea, adică nu au plâns-o.
Apostolos Doxiadis

Ai auzit de vreo luptă în zilele noastre care este considerată nedreaptă? Să zicem că agricultorii au ieșit și au blocat drumurile. Ce vor ei? Bani. De la cine vor banii? De la mine. "Lupta este justă!" De ce? Dacă o vor, trebuie să mă convingă, nu prin forță. Nu-i așa? Ai auzit pe cineva spunând că o anumită mobilizare este nedreaptă? Că nu sunt de acord cu ea? Nu știu, nu am pe nimeni în minte. Toată lumea se luptă. Pentru ce se luptă? Pentru a obține mai mulți bani. Serios? Acestea sunt luptele pe care ar trebui să le ducă? Și oricine luptă este bun, chiar dacă fac rău oamenilor? Dar vreau să întreb: În ce măsură sunt toate luptele juste? Credința că ele sunt juste este un copil al dictaturii.
Stavros Tsakyrakis

Specificații

Subtitlu
O discuție despre democrație în Grecia postcomunistă
Formular
Copertă moale
Număr de pagini
120
Data de publicare
2018
Dimensiuni
18x13 cm

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.

Recenzii

  1. 1
  2. 4 stele
    0
  3. 3 stele
    0
  4. 2 stele
    0
  5. 1 stea
    0
Adaugă un review
  • nikospontios

    Achiziție verificată

    Metoda socratică, dialogică, este scrisă cartea. Dacă cineva a fost invitat la "deciziile celor cincisprezece membri" și dorește să vadă o perspectivă mai cuprinzătoare și proaspătă asupra realității grecești moderne, vor înțelege multe lucruri despre vremurile care ne-au modelat în ultimii ani. Deși nu oferă instrucțiuni directe și clare pentru rezolvarea problemelor moderne cu care se confruntă cei care gândesc, îți oferă instrumentele necesare pentru a gândi singur. Este o carte ușor de citit, substanțială și cu suficientă adâncime. Merită.

    Tradus din Greacă ·
    Ai găsit util acest review?