Eni Sintetic Ulei Auto i-Sint Tech 0W-30 1lt
Lubrifianți auto

Eni Sintetic Ulei Auto i-Sint Tech 0W-30 1ltCodul: 13198702

Lubrifiant cu tehnologie sintetică proiectat și fabricat pentru a îndeplini cerințele de lubrifiere pentru motoarele GM, care necesită lubrifianți pentru intervale lungi de înlocuire (LL - Long Life)...

Vezi descrierea completă

Lubrifiant cu tehnologie sintetică proiectat și fabricat pentru a îndeplini cerințele de lubrifiere pentru motoarele GM, care necesită lubrifianți pentru intervale lungi de înlocuire (LL - Long Life) conform specificațiilor: GM-LL-A-025 sau GM-LL-B-025

12,90
Livrare rapidăMâine, 24 SeptembrieDacă îl comanzi în următoarele 12 ore și 42 minute
+14,00 €costul de livrare - trimis din Grecia

Magazin selectat

Stoc 5+ bucăți

Raport produs

de la 12,90 €

Toate magazinele

Prețurile sunt calculate pentru:Luxemburg, Alte opțiuni de plată

  1. 14,00 €

  2. 12,90 €

Descriere

Lubrifiant cu tehnologie sintetică proiectat și fabricat pentru a îndeplini cerințele de lubrifiere pentru motoarele GM, care necesită lubrifianți pentru intervale lungi de înlocuire (LL - Long Life) conform specificațiilor: GM-LL-A-025 sau GM-LL-B-025

Specificații

Tip
Sintetic
Memorie internă
1 lt
Vâscozitate
0W-30
pentru Motoare Diesel
Nu

Informații importante

Specificațiile sunt colectate de pe site-urile oficiale ale producătorilor. Te rugăm să verifici specificațiile înainte de a finaliza comanda. În cazul în care întâmpini probleme, raportează aici.

Recenzii

  1. 1
  2. 4 stele
    0
  3. 3 stele
    0
  4. 2 stele
    0
  5. 1 stea
    0
Adaugă un review
  • Stefanos_Attikos
    5
    20 din 21 membri au considerat această recenzie utilă

    Deși este promovat ca ulei "automobilistic", este recomandat de Piaggio pentru Medley 125 și 150. Sunt surprins că nu este larg disponibil pe piață. Se pare că atelierele autorizate îl monopolizează sau utilizatorii l-au neglijat, folosind alte uleiuri cu specificații similare (pe care oare?) sau poate chiar un ulei "pentru scutere" precum Castrol Power 1. Acesta din urmă, desigur, pare prohibitiv. Acum, în ceea ce privește lubrifiantul Eni, trebuie să spun că nu am încercat niciun altul pe propriul meu Medley pentru a face o comparație, nici nu am avut experiență anterioară cu scuterele în general. Cu toate acestea, motorul pare să funcționeze lin, relativ liniștit și satisfăcător pentru un motor de 125cc. Poate consuma în jur de 30-40 ml la 1000 km, nu sunt sigur, voi face măsurători repetate. Dar chiar dacă acesta este cazul, este considerat normal pentru un ulei atât de subțire. Prețul la care l-am găsit a fost de 13 euro.
    Actualizare 16/4/2019. Cu câteva zile în urmă, mecanicul a schimbat uleiul și filtrul, folosind lubrifiantul menționat mai sus pe scuter, dar mi-a spus și că Piaggio recomandă acum un lubrifiant corespunzător de la Castrol. Nu sunt sigur care ulei este și chiar mecanicul nu știe încă. Este probabil să fie unul din seria Castrol Edge FST. Cu toate acestea, fiți atenți, deoarece există cel puțin două cu 0W30, și logic doar unul este potrivit. Dacă cineva află, vă rog să informați publicul.
    Actualizare 2/6/2021. (Comparație între Eni și Castrol) A trecut o săptămână de când am pus înapoi uleiul Eni. Am folosit și același ulei în decembrie după ce am folosit de două sau trei ori Castrol Edge Professional FST 0W-30. Ambele lubrifianți au arătat o grijă excelentă pentru motorul Medley, dar surprinzător, chiar dacă sunt fan Castrol, concluzionez că cu Eni i-Sint Tech 0W-30, motorul funcționează puțin mai liniștit și consumul de combustibil este cu 2% mai mic. Consumul de ulei este aproape neglijabil cu ambele lubrifianți.
    Actualizare 5/10/2023. Verdictul: Cinci ani și jumătate, 45.000 de kilometri și nu există nicio șansă să folosesc un alt ulei în Medley-ul meu. Acum îl schimb la fiecare 7.500 de kilometri fără griji. Consumul de ulei neglijabil și un motor fericit.
    Sfat: Schimbați uleiul cel puțin o dată pe an (în funcție de kilometraj) și ideal în iunie.

    Tradus din Greacă ·
    • Aș cumpăra din nou
    • Finețea funcționării motorului
    Ai găsit util acest review?