Genelec 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно
Самоусилващи се тонколони

Genelec 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) ЧерноКод: 12245711

в категорията на студийните монитори с вграден усилвател. Мощността и е 2 пътища, което означава, че звуковите честоти се възпроизвеждат от два говорителя, един туитър за високите и един вуфер за ниските. Размерът на басовия говорител е 0".

  • Входове (жични): XLR
  • Височина: 29.9см
  • Ширина: 18.9см
  • Дълбочина: 17.8см
583,00
Доставкаср, 25 сеп. - пет, 27 сеп.
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Наличност 2 броя

Доклад за продукта

от 583,00 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Продукти на магазина
    583,00 €

  2. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    602,52 €

  3. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    567,95 €

  4. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    1.179,00 €

  5. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Продукти на магазина
    612,15 €

  6. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    583,00 €

  7. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Продукти на магазина
    602,52 €

  8. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    569,90 €

  9. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    583,00 €

  10. 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) Черно

    Информация за магазина
    583,00 €

Описание

в категорията на студийните монитори с вграден усилвател. Мощността и е 2 пътища, което означава, че звуковите честоти се възпроизвеждат от два говорителя, един туитър за високите и един вуфер за ниските. Размерът на басовия говорител е 0".

  • Входове (жични): XLR
  • Височина: 29.9см
  • Ширина: 18.9см
  • Дълбочина: 17.8см

Спецификации

Проектори

Мощност (RMS)
100 W
Честотна реакция
54 - 20000 Hz
Максимално SPL
104 дБ
Frequency Distribution
2 Брой шофьори
Басов драйвер
0 "
Цвят
Черно

Вентилатори

Клавиатура
Студио
Брой
Брой
Входове (жични)
XLR
Входове (безжични)
Без
Изход на слушалки
Не

Размери

Височина
29,9 см
Ширина
18,9 см
Дълбочина
17,8 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.

Ревюта

Ревюта от наши членове

  • in voce
    5
    {positives} от 14 члена намериха това ревю за полезно

    Какво да кажа първо за този говорител.

    Качеството на изработката е на ниво, което надхвърля евтините монитори в ценовия диапазон от 300-500 евро за двойка, основно заради леярната алуминиева кутия, която е акустично "мъртва", за разлика от MDF, използван в по-евтините говорители, които обикновено имат резонанси на определени честоти (независимо дали са слушаеми при случаен тест е друг въпрос). Използването на алуминий също има допълнителното предимство, че стените на кутията могат значително да бъдат по-малки в диаметър от MDF, като резултатът е, че говорителят е по-малък по размер с приблизително същия вътрешен обем като съответните 5-инчови монитори (например ADAM T5V със същия говорител и характеристики има дълбочина от 30 см, докато тук е само 18!): много важно за поставяне на бюро и близо до задната стена, и въпреки че е с порт, спестявате ценно място на бюрото си, много компактен форм фактор без да жертвате разширение в ниските честоти (говорителят слиза до 54 Hz, но в стаята лесно достига 45 поради усилване, особено от задната стена, ако е поставен близо, например на 5 см, както е препоръчано от самата компания, за да се избегнат отмяните в басите).

    Друг характеристичен момент, който заслужава споменаване относно кутията, е липсата на ъгли: Минималната кутия за дифракция (MDE), както я нарича Genelec, не е избор, диктуван от естетиката (външният вид всъщност полюсира, това е малко любов или омраза) но главно акустичен, тъй като това намалява нежеланите дифракционни явления и значително подобрява директивността и разпръсването на говорителя на и извън оста. Резултатът е, че говорителят представя много балансирана тоналност и честотна реакция, с единственото неудобство бъдещо насочеността на вертикалната ос (на хоризонталната е много добра), където показва всички типични недостатъци на двулентов говорител, където туитърът и говорителят не са акустично една точка (както е случаят, например, с KEF LS50, LSX и др.), така че когато седите над или под говорителя, има спад в средните честоти (около 2200 Hz, има спад от 2 dB).

    Тези наблюдения важат повече или по-малко за цялата серия 8000 на Genelec, въпреки че някои са по-балансирани от други - тук 5-инчовият е сладка точка за много, поне за слушане на разстояния до 2 метра и когато не се изисква разширение в честотите под 50 цикъла (или има възможност за интегриране на субуфер). Философията обаче е същата от 2005 г., когато тази серия беше пусната за първи път, и всяка ревизия е просто подобрение на същата основна концепция.

    В противен случай, говорителят има отлично изображение, разкрива всички детайли на записа, многобройните слоеве, добавени към микса (ефекти, компресори, лимитери и др.), както трябва да бъде като монитор. Също така имате много "чист" звук за всички посочени причини, можете да различите ударния барабан от нотите на баса и не е калта на едночестотния бас, който чувате в по-евтините говорители, където липсва имплементацията на бас рефлекс и произвежда всякакви "боклуци", така че просто е бъркотия, която мнозина бъркат като "страхотен" бас от говорител.

    Разбира се, в ниските честоти акустиката на стаята играе по-голяма роля от самия говорител, и в този аспект Genelec не може да извърши чудеса. Ако имате стоящи вълни в стаята, прекомерна енергия в ниските честоти или говорителите не са симетрично позиционирани с високоговорителя на ниво на ушите, ще получите резултат, по-лош от това, което говорителите могат да доставят самостоятелно. Все пак, има някои превключватели на гърба, откъдето можете да премахнете само -2, -4 или -6 dB от баса, -2 от високоговорителя и превключвател за маса, откъдето можете да премахнете -4 dB около 160 Hz, подходящо, когато говорителите не са на стойки, а директно на бюрото. Разбира се, дори и в този случай, гумените крачета в долната част на говорителя помагат много за постигане на основно развързване.

    Съществува и опция за автоматичен режим на сън, когато говорителите не получават сигнал за около 1 час, и те се активират автоматично без забавяне, веднага след като получат сигнал. Все пак, лично предпочитам да ги изключвам отзад, когато не ги използвам. Доброто е, че тази опция може да бъде деактивирана и те могат да останат непрекъснато включени, ако се желае. Стойно е отбелязване, че говорителите имат само XLR вход и сигналът остава аналогов през целия път, което означава, че нямат DSP, въпреки че кросоувърът е, разбира се, активен, но остава в аналоговия домейн.

    Изкривяванията са обикновено ниски, а говорителят може да свири доста громко без изкривявания (компанията твърди, че максималният SPL е 110 dB на 1 метър, но това е на върха му, в реалността няма да може да превиши 96 dB за дълго време, тъй като защитната верига автоматично ще се активира, за да предотврати повреда на говорителите). И разбира се, тези стойности са за честоти над 100 Hz, музиката с много енергия в ниските честоти неизбежно ги тласка към техните граници, и докато искате те да доставят повече бас, те достигат тавана и спират там. Все пак, дори на този етап, те вече са доста громки, особено ако слушате близо, както трябва, тъй като говорителят е проектиран за такова слушане и не за 50 кв. м. дневни стаи, където някой би ги поставил, за да слуша от 4 или 5 метра разстояние. Те не са подходящи за тази цел и не бих ги препоръчал за такова използване. Все пак, за малки пространства и настолни системи, където слушате от 1,5-2 метра разстояние, те са идеални и подходящи за дълги, безумни сесии на слушане.

    Накрая, трябва да се спомене, че 1100 евро за чифт малки активни говорители с 5-инчов мид/вуфер може да изглежда като много на много хора (и е), но ако се има предвид тяхната изработка, балансирана честотна характеристика (има измервания за говорителя, които са отлични), относително ниски хармонични изкривявания, изображение, отлично разпръскване, малък форм фактор без жертване на разширението на ниските честоти, изследванията и разработката, включени в техния дизайн и конструкция, техният дълъг очакван живот, тъй като се произвеждат във Финландия по високи стандарти и обикновено траят 15-20 години без ремонт (но дори и да се счупят, компанията предоставя резервни части дори за говорители, които са на 30 години или повече!), смятам, че те са много добър избор за парите и определено ъпгрейд спрямо по-евтините варианти.

    От друга страна, след като съм пробвал Adam T5V, Kali LP-6 и IN-5 (последният като трилентов коаксиал има предимства, които Genelec няма), вярвам, че можете да свършите работата си перфектно с тези, както за просто слушане на музика, филми, игри, така и за миксиране/производство на музика. Бюджетните монитори са се подобрили толкова много наскоро, че вече с двойки от 400-600 евро като гореспоменатите (но и по-евтини за 300) получавате 85-90% от това, което ще ви даде Genelec, което означава, че тук имаме закона за намаляващи възвръщаеми печалби в действие (плащате недопоразмерни суми, за да получите малки подобрения) и колкото повече отивате нагоре, толкова по-малък става разривът.

    Това се оказа огромен "лист", но се надявам, че помогнах на някои хора да получат комплексна представа за продукта!

    Преведено от Гръцки ·
    • Богат звук
    • Качество на звука
    • Качество на изработката
    • Съотношение цена-качество
    • Лесна настройка
    Намирате ли това ревю за полезно?
    • Качество на звука
    • Качество на изработката
    • Съотношение цена-качество
    • Лесна настройка
    • Не толкова богат звук
    • Богат звук
    • Качество на звука
    • Качество на изработката
    • Съотношение цена-качество

Подобни продукти

Genelec 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) ЧерноGenelec 8030C Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) ЧерноGenelec 8010A Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 50W (Брой) ЧерноGenelec 8010A Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 50W (Брой) ЧерноGenelec 8040B Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 180W (Брой) ЧерноGenelec 8040B Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 180W (Брой) ЧерноGenelec 8020D Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) ЧерноGenelec 8020D Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 100W (Брой) ЧерноAdam T5V Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 70W (Брой) ЧерноAdam T5V Активен говорител Студио Монитор 2 Брой шофьори 70W (Брой) Черно
от 583,00 €от 304,00 €от 921,00 €от 468,00 €от 189,00 €
ПроизводителGenelecGenelecGenelecGenelecAdam
Наличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез SkroutzНаличен чрез Skroutz
КлавиатураСтудиоСтудиоСтудиоСтудиоСтудио
Още спецификации