Η επιστροφή του άνδρα, Да нарушим мълчанието на вековете
Книги по психология

Η επιστροφή του άνδρα, Да нарушим мълчанието на вековетеКод: 12164449

Тази книга е резултат от дълъг път на клинична работа, изучаване, изследване и съставяне. Тя се занимава с идентичността на гръцкия мъж, който векове наред оставя своя отпечатък чрез мълчание и...

Вижте пълното описание

Тази книга е резултат от дълъг път на клинична работа, изучаване, изследване и съставяне. Тя се занимава с идентичността на гръцкия мъж, който векове наред оставя своя отпечатък чрез мълчание и отсъствие - като воин в битка, като моряк на морето, като имигрант в непознати земи, като трудолюбив човек в съвременно време. Преплитайки индивидуалната си...

Вижте пълното описание
  • Автор: Ελισάβετ Μπαρμπαλιού
  • Издател: Pedio
  • Μορφή: Мека корица
  • Έτος έκδοσης: 2017
  • Αριθμός σελίδων: 414
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605469009
  • Διαστάσεις: 21×14
16,20
Бърза доставкавторник, 10 Septemberако го поръчате в следващите 15 часа и 57 минути
+14,00 €цена за доставка - изпратена от Гърция

Избран магазин

Наличност 2 броя

Доклад за продукта

от 14,89 €

Всички магазини

Цените се изчисляват за:Люксембург, Други възможности за плащане

  1. 15,33 €

  2. 14,89 €

  3. 15,30 €

  4. 16,42 €

  5. 17,52 €

  6. 16,20 €

  7. 19,71 €

  8. 14,93 €

  9. 18,61 €

  10. 19,84 €

  11. 15,33 €

Описание

Тази книга е резултат от дълъг път на клинична работа, изучаване, изследване и съставяне. Тя се занимава с идентичността на гръцкия мъж, който векове наред оставя своя отпечатък чрез мълчание и отсъствие - като воин в битка, като моряк на морето, като имигрант в непознати земи, като трудолюбив човек в съвременно време. Преплитайки индивидуалната си идентичност с историята, традицията и географските и социалните условия на неговия живот, гръцкият мъж се превръща в твърд, силен и устойчив човек, който трябва да потиска своите чувствителности и слабости. Що се отнася до неговия син, той израства и узрява без съществения принос на баща си в живота му - достигайки днес, в 21-и век, да следва по стъпките на предците си, докато се опитва да се освободи от порочния кръг, който само причинява болка и нещастие за него и неговото семейство.

Книгата прилича на пътуване през времето. Започвайки от настоящето, тя отплава към миналото и накрая се вързва в бъдещето, за да разбере дълбоко гръцкия мъж и да подчертае неговите невидими и често неправилно разбрани аспекти. Днес мъжете прекъсват мълчанието на вековете и отварят душите си, разкривайки най-дълбоките си мисли в терапевтичния процес.

Това е важен период за пътуването и еволюцията на човека, който, като съвременният Одисей, се връща в своя "дом" и постепенно формира нова идентичност. Той преминава в нова форма на съществуване и съжителство със значимите хора в живота си, давайки различно значение, чрез бащинството, на понятието за мъжественост и предлагайки нова перспектива за бъдещите поколения.

Спецификации

Вид
Обща психология
Език
Гръцки
Електронна търговия - Δοκίμια
Да нарушим мълчанието на вековете
Захар и заместители
Мека корица
Брой страници
414
Година на издаване
2017
Димензии
21x14 см

Важна информация

Спецификациите са събрани от официални уебсайтове на производителите. Моля, проверете спецификациите преди да продължите с окончателната си покупка. Ако забележите някакъв проблем, можете да докладвайте го тук.