Тенис ракети: Намерете тази, която ви подхожда!

Тенис ракети: Намерете тази, която ви подхожда!

Започвате тенис или просто искате да смените ракетата си и не знаете коя да изберете? Вие сте на правилното място!

Ако до сега сте мислели, че за да играете тенис правилно, ви е необходимата ракетата на любимия ви шампион, днес може да промените мнението си. Идеалната ракета, която ще максимизира вашата производителност, зависи от много фактори.

Ръководството е разделено на три части. В първата част ще видите препоръки и основни характеристики според всяко ниво. Веднъж като намерите своето ниво и своята ракета, във втората част ще видите ръководство за размера, за да изберете правилната за вас! И ако искате още по-специфична информация, в третата част на ръководството ще видите по-подробно основните характеристики, които играят роля при избора на ракета!

Част 1

Намерете нивото си

"Първи път играя тенис!" (Ракети за начинаещи)

Вече сте взели решение да започнете? Най-важното нещо при избора на ракетата е да можете да я управлявате лесно. Предпочетете модел с лека конструкция (от 226 до 285 г), с голям размер на главата (приблизително 113-128 квадратни инча), с дълга дръжка и идеално, с теглото разпределено в горната част или равномерно.

ТОП предложение (базирано на отзиви)

Head Ti Reward Тенис ракета
  • Тегло: 285гр
  • Дължина: 685мм
  • Баланс: 325мм
  • Шаблон на въжето: 16/19

Тенис ракетата Head Ti Reward е идеална за мъже и жени, които започват своето тенис приключение. Тя има тегло от 285 гр. и голям размер на главата (110 кв. инча), който прощава грешки.

  • Ракетата е характеризирана като "Сила" за мощни удари.
  • Тя разполага с "Контрол" за по-добър контрол и захващане на ракетата.
  • "Усещане" за по-добро усещане.

"Играя тенис от известно време" (Средни тенис ракети)

Дали е време да смените ракетата си? Идеалната ракета ви предлага и сила, и по-голям контрол в сравнение с предишната.

Предложение от Skroutz

Babolat Pure Strike 100 Тенис ракета Без мрежа
  • Големина на главата: 645 кв. см
  • Тегло: 300 г
  • Без струни
  • Баланс: 320 мм

Баболат Pure Strike 100 е идеална за напреднали и напреднали тенисисти, които искат да контролират всеки точка. Подходяща за мачове и тренировки. Предлага отлично усещане и динамичен контрол.

  • Идеална за силни играчи
  • Гъвкавост: 72 RA
  • Дължина: 685 мм
  • Състав: Графит
  • Модел на въжето: 16/19

    "Участвам в тениса от години" (Тенис ракети на напреднали нива)

    Вече сте развили своята техника, така че в този случай, най-вероятно, ще ви отговаря нещо, което има златното равновесие между контрол и сила, като контролът преобладава! На това ниво обикновено се препоръчват по-тежки модели, с по-къса дължина на ракетата, като теглото често е разпределено в долната част на ракетата, а размерът на главата е по-малък за по-голям контрол.

    ТОП препоръка (базирана на отзиви)

    Wilson Clash Тенис ракета Без мрежа
    • Големина на главата: 100 кв. инча
    • Модел на струните: 16х19
    • Тегло: 295 гр
    • Дебелина на рамката: 24.5/24.5/24.5 мм
    • Използвайки уникална технология за картографиране на въглерод "FreeFlex", интегрирана в рамката, заедно с отличителната геометрия "StableSmart", предлага лесна мощност и комфорт
    • Играчите с проблеми с ръцете ще бъдат удивени от ниските нива на вибрации, дори при удари извън центъра
    • Дължина: 27"
    • Тегло на замаха: 312
    • Материал: 100% графит

    "Аз съм професионалист сега!" (Ракети за състезателно ниво)

    Точно като в мач, искате да имате абсолютен контрол върху вашата ракета. За вас препоръчаните модели са по-тежките, с по-малък захват и по-малък размер на главата. Изразено по-просто, търсите по-малка и здрава ракета, така че да можете да имате абсолютен контрол, тъй като вече имате техниката, която ще ви даде необходимата сила.

    Препоръка от Skroutz

    Wilson Blade 100 V8.0 Тенис ракета Без мрежа
    • Тегло на ракетата: 300 гр
    • Дължина на ракетата: 68.5 см
    • Размер на главата: 100 кв. инча

    Blade 100 v8 предлага характерния усещане на Blade, заедно с изключително съчетание от динамичен дизайн, сила и контрол за състезателни играчи. Оборудван с новия FORTYFIVE°, карбоново конструкция с патентна защита, тази ракета добавя гъвкавост и стабилност спрямо предишната версия, за да създаде изключително усещане при удара. С по-дебела греда от другите модели на Blade, за допълнителна сила и уникален завършек, който променя цвета си между нюанси на зелено и мед, тази ракета привлича вниманието както с външния си вид, така и със своята изключителна производителност.

    Ракетата се характеризира като "Сила" за мощни удари.

    Тя предлага "Контрол" за по-добър контрол и захващане на ракетата.


    Отказ от отговорност: Предложенията са ориентировъчни и се отнасят за възрастни играчи и обща категоризация, базирана на нивото на всеки играч. Други фактори, като физическа структура, възраст, пол и стил на игра, могат да играят роля в окончателния избор на ракета.

    Част 2

    Изберете размера

    Намерихте ли ракетата, която отговаря на вашия ниво? Страхотно. Сега трябва да намерите правилния размер за нея!

    Размерът на дръжката е доста важна характеристика, тъй като тя определя стабилността на захвата ви. Освен това, правилният избор ще намали риска от възможна травма.

    Как мога да изчисля номера?

    Лесно! С помощта на линийка измерете разстоянието от ръба на дланта до основата на дланта ви (точката, където започва V-образната част на дланта). Ориентировъчно размерите са както следва:

    Размер 1: Деца на възраст 10-12 години или жени с малки длани (разстояние от ръба на средния пръст до долната част на дланта < 16 сантиметра)

    Размер 2: Главно жени със средна дължина на дланта (разстояние от ръба на средния пръст до долната част на дланта 16-17 сантиметра)

    Размер 3: Главно мъже със средна длан. (разстояние от ръба на средния пръст до долната част на дланта 17.5-18.5 сантиметра)

    Размер 4: Мъже с големи длани. (разстояние от ръба на средния пръст до долната част на дланта 19-20 сантиметра)

    #SkroutzСъвет

    Ако няма размер, който точно отговаря на вашата ръка, предпочетете малко по-малкия и добавете overgrip, което ще ви осигури по-добро прилягане.

    Част 3

    Научете повече

    Всичко за специфичните характеристики, които играят роля при избора на крайния ракет.

    Тегло

    Теглото има пряма връзка с нивото, стилът на игра и физическата структура на всеки играч.

    Като общо правило, ракетите до 225 г са предназначени за деца. Леките ракети (до 285-290 г) са предназначени главно за начинаещи и играчи на средно ниво, по-възрастни лица и играчи, чиято физическа структура не им позволява да използват по-тежка ракета. По-тежките ракети (300+ г) са по-подходящи за напреднали лица, тъй като осигуряват повече контрол и сила, докато се използва подходящата техника.

    Баланс

    Разпределението на теглото върху рамката на ракетата определя нейния баланс. Ще намерите ракети с тежък главен баланс, с тежък дръжка баланс, както и ракети с равномерно разпределено тегло. Ракетите с тежък главен баланс (с високо тегло) предлагат лесно и бързо размахване, но са по-нестабилни при удар с топката. Те са предназначени главно за начинаещи и играчи на средно ниво или лица, които нямат необходимата сила за ефективно завъртане на ракета с тежък дръжка баланс. Ракетите с тежък дръжка баланс (с ниско тегло на размахване) са по-стабилни при контакт с топката, но изискват сила и техника. Те са предназначени главно за професионалисти и напреднали играчи.

    Големина на главата

    По-голямата големина на главата означава по-голямата "Сладка точка". "Сладката точка" е идеалната точка на контакт с топката. Все пак, по-малката големина на главата осигурява повече контрол. За начинаещи се препоръчва големина на главата >105 кв.инча (675 кв.сантиметра), докато за напреднали играчи < 95 кв.инча (615 кв.сантиметра).

    Дължина на ракетата

    Най-често срещаната дължина е 68.5 сантиметра. По-дългите ракети предлагат по-голяма скорост по време на удара, но са по-трудни за обработка.

    Ако сте на напреднало ниво или сте професионалист, ракета с по-къса дръжка ще ви предложи по-голям контрол, тъй като скоростта се възстановява от вашата техника.

    Шаблон на връзката

    Относно връзките, най-често ще се сблъскате с 2 основни шаблона на плетене:

    По-гъсто (18 вертикални x 20 хоризонтални) Този тип плетене предлага повече контрол по време на удара с топката.

    И по-разреждено (16 вертикални x 19 хоризонтални) В този случай има по-голямо натягане на връзките по време на удара, което предлага повече въртене, но и скорост.

    --------------------------------------------------------

    Намерили ли сте своята ракета? Не забравяйте топки за тенис, за да не трябва да спирате мача на средата. Намерете място, противник и от нас, хубави игри! Намерете най-доброто тенис оборудване и научете всичко от най-добрите треньори.

    Свързани статии

    Най-доброто тенис оборудване от най-добрите треньори.
    Всичко за тениса!
    Как да изберете правилните тенис обувки!
    Всички необходими екипировки за Падел!